Compromisos per als diferents sectors

En aquesta secció podreu descarregar-vos diversos documents en funció al sector que representeu o a l'àmbit on voleu presentar la proposta.

administracio_groc

icon moció Residu Zero (32.5 kB)

iconCompromisos per a municipis i ens locals en l'Estratègia Catalana Residu Zero (36.5 kB):

Davant dels nous reptes que ens presenta la crisis econòmica i mediambiental és necessari canviar de paradigma pel que respecta a la gestió de recursos

universitat_lila

icon Compromisos per a universitats en l'Estratègia Catalana Residu Zero (46.5 kB):

Considerant que les universitats catalanes han de respondre a les inquietuds socials, en aquest cas expressada a través de l’Estratègia Catalana Residu Zero i que han de contribuir a la generació de nous models de referència creats conjuntament amb institucions i organitzacions socials.

empreses_verd

icon Compromisos per a empreses en l'Estratègia Catalana Residu Zero (46.5 kB)

El residu és un senyal d’ineficiència d’un sistema i/o procés. No és estrany doncs que les empreses que vulguin subsistir optin per optimitzar processos i evitar la generació de residus doncs aquests, a més d’una ineficiència representen un cost. Un ús racional dels recursos ha d’estar vinculat a un estalvi i per tant, a un increment de beneficis.

persona_blava

 

icon Compromisos per a entitats en l'Estratègia Catalana Residu Zero (46 kB)

El paper de les entitats socials és cabdal en aquest procés. És per això que considerem fonamental la seva adhesió i participació com a aportació de la societat organitzada al treball per a l’Estratègia Catalana Residu Zero.


 

 

 

 

 

 


Estratègia Catalana Residu Zero

logo_residu_0_pEl Residu Zero: un objectiu, una direcció, un missatge, una eina de comunicació.

Vol impulsar una gestió preventiva i eficient dels recursos limitats i els residus, i la contaminació associada a tot el seu Cicle de vida

Vol impulsar una economia circular, de tancament dels cicles de matèria i energia, baixa en carboni.

Aquesta iniciativa és possible a la iniciativa i col·laboració intersectorial d'universitats com la UPC, la UB, l'ICTA-UAB, del món municipalista amb l'Associació de municipis RS porta a porta municipis del model Residu Mínim, entitats ecologistes i cíviques com GAIA, CAPS, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, Ecologistes de Catalunya, CEPA...que hem estat treballant colze a colze en la Comissió promotora.