Actualitat

Estrena de la Websèrie Objectiu #Rezero

Objectiu-rezero

Estrena dels capítols de la Websèrie Objectiu #Rezero, una experiència pionera a tota Europa on cinc famílies accepten el repte de no produir escombraries en 30 dies

Com ho fan cinc famílies per a que no els entrin residus a casa seva durant un mes?

Enllaç a la Websèrie

Llegeix més...

Al barri de Ciutat Vella, cada vegada són més comerços que aposten per una oferta més respectuosa amb el medi ambient a través del Comerç Verd

comerc verd 250La Xarxa de Comerç Verd del Districte de Ciutat Vella creix. I és que aquest any s’ha actualitzat la Xarxa de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera renovant el compromís amb els petits comerciants locals que aposten per oferir uns productes respectuosos amb el medi ambient, i s'han incorporat nous comerços. A més, s’ha creat la Xarxa del barri Gòtic aportant noves oportunitats d'exercir un consum responsable als veïns i veïnes d'aquests barris.

Llegeix més...

La campanya Remenjammm arriba a Les Corts

imatge diptic remenjammm

Actualment la campanya compta amb 15 restaurants adherits al Districte de Les Corts i més de 100 a tot Catalunya. Visita la web Remenja'mmm per conèixer els que tens més a prop i no dubtis en sumar-t'hi si tens un restaurant: www. remenjammm.cat

Llegeix més...

La Xarxa de Comerç Verd de les Corts s'amplia amb la incorporació dels barris de Sant Ramon i la Maternitat

comerc verd 250Per tal de conèixer de primera mà l’oferta comercial del barri de Sant Ramon i la Maternitat i del barri de Pedralbes i detectar aquells establiments que incorporen criteris de sostenibilitat, es van visitar tots aquells establiments que, per la seva tipologia d’activitat comercial, es consideren susceptibles de ser reconeguts com a Comerç Verd. A tots aquells establiments que compleixin amb els requisits fixats per Rezero se’ls va fer entrega d’un distintiu de Comerç Verd per facilitar la identificació per part de la ciutadania.


Al barri de Sant Ramon i la Maternitat es van detectar 6 comerços amb aquestes característiques.

Llegeix més...

Ja són vint-i-dos establiments que formen la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts

comerc verd 250

Al 2016 la Xarxa de Comerç Verd de Les Corts estava formada per 13 comerços i al 2017 aquesta xifra ha crescut fins els 22 establiments. Una de les principals raons d’aquest creixement és que al 2016 alguns comerços no cobraven les bosses de plàstic i enguany ja les cobra per complir amb la normativa que així ho estableix.

Veure aquí els 22 establiments.

Llegeix més...

Amb el barri de Gràcia, la ciutat de Barcelona ja compta amb 450 comerços sostenibles - Xarxa de Comerç Verd


comerc verd 250L'any 2013 Rezero - Fundació Prevenció Residus i Consum va crear la Xarxa de Comerç Verd de Gràcia i cada any s'han anat sumant nous establiments que tenen una oferta de productes que permeten a la ciutadania consumir de forma respectuosa amb el medi ambient.

Amb la incorporació del barri El Camp del Grassot i Gràcia Nova ja són quinze les Xarxes de Comerç Verd a Barcelona, i en total sumen més de 450 botigues.

Veure les botigues de Gràcia que són Comerç Verd.

Llegeix més...

Reverse vending: una projecció de futur en el sector de la restauració

20171107 CRC17 restauracio reverse vending

El Congreso de Restauración Colectiva 2017 va comptar amb la participació de Rosa Garcia, directora de Rezero qui va parlar de 'Reverse vending com a tendència. Recollir, reduir, reutilitzar'.

El 7 de novembre a València, en el marc de la programació de 'València, Capital Mundial de l'Alimentació sostenible ', una iniciativa que parteix de la FAO, amb la finalitat de potenciar els objectius del Pacte de Milà a través de les ciutats, es va celebrar el CRC'17. Aquest Congrés és l'únic esdeveniment a nivell nacional que reuneix els professionals de la restauració social i col·lectiva, i que any rere any es va consolidant com a aparador tant de la problemàtica que afecta el sector i les seves possibles solucions, com dels avenços i tendències per seguir evolucionant.

Una de les últimes sessions del Congrés de Restauració Col·lectiva celebrat a València, es va dedicar a analitzar les tendències i nous conceptes del sector. Els restaurants d'empresa i els serveis en recintes esportius i grans esdeveniments són alguns dels segments que han patit un canvi més radical ... així mateix, la sostenibilitat és també tendència i el reverse vending és una cosa que han d'adoptar totes les empreses

Llegeix més...

Pont Alimentari i l'Hospital Germans Trias impulsen el projecte de donació d’excedents alimentaris

2017 pontalimentari can ruti

Us ho expliquem en el vídeo, clicant a la imatge.

Germans Trias és l'hospital pioner a Catalunya en malbaratament alimentari

Les organitzacions Rezero i Banc de Recursos coordinen amb Arcasa, l’empresa proveïdora de menjar de l’Hospital, la cessió d’aquest excedent a l’entitat Amics del Gorg Mar. Cada setmana es reaprofiten al voltant de 45 kg d’aliments

Llegeix més...