Un any més s'han visitat els comerços de la Vila de Gràcia per detectar aquells que tenen oferta de productes a granel, de proximitat, comerç just, amb certificació ecològica, retornables o que ens faciliten l’estalvi energètic, d’aigua o de residus, i enguany a més s'ha ampliat la Xarxa de Comerç Verd al barri del Camp del Grassot i Gràcia Nova. En total a Gràcia existeixen 91 comerços amb el distintiu de Comerç Verd. Els podeu consultar aquí.

Aquest any i per fomentar unes compres nadalenques més sostenibles s'ha ofert a totes les botigues membres de la Xarxa de Comerç Verd unes bosses de roba serigrafiades amb el logo de Comerç Verd, fetes de cotó biològic i de comerç just.

A més de formar part de la Xarxa, als comerços se'ls proposa incloure'ls al Mapa de Barcelona + Sostenible com a punt d'interès. Els establiments que donen la seva autorització són inclosos a l'itinerari on estan tots els comerços de la Xarxa de Comerç Verd per barris. El Mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes ecològics, a granel o de proximitat del barri, a la vegada que per als comerços és una altra manera de donar-se a conèixer.