Entre un 4 i un 10% dels aliments que entren a un restaurant acaben a les escombraries. Aquest malbaratament no només es deu als hàbits i/o excedents de cuina, una gran part és degut a tot allò que els comensals no consumeixen. És a dir, el que queda al plat quan marxem del restaurant i que per motius obvis no és pot tornar a servir.

Per revertir aquesta situació, Rezero, la Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el grup GSR impulsen la campanya Remenja'mmm a tot Catalunya. Amb l'objectiu de sensibilitzar a tots els actors implicats, consumidors i treballadors, en el malbaratament alimentari en restaurants, es proposen accions alternatives per a la seva reducció. La solució pràctica que s'ofereix (un envàs atractiu tipus bossa) pretén normalitzar l'hàbit d'emportar-se el menjar i la beguda que el client no s'ha acabat i fer als restaurants proactius de la iniciativa.

Durant el mes de desembre s’han visitat els restaurants de Les Corts que podrien estar interessats en participar en la campanya per tal de fer-los arribar la informació i facilitar el procés d'adhesió. A més, a aquests restaurants se'ls oferia la possibilitat de rebre, a més del kit Remenja’mmm que consisteix en 100 bosses de paper, 100 postals informatives pels clients i un adhesiu acreditatiu per la porta de l’establiment, uns envasos (biodegradables amb tapa de plàstic reciclable) per posar les restes d’aliments que els clients es deixen al plat.

 

RESTAURANTS DE LES CORTS ADHERITS A LA CAMPANYA REMENJA’MMM


Mabi Constança, 6
Quaranta Déu i Mata, 50
Chennai Masala Dosa Galileu, 334
Zucca Marquès de Sentmenat, 60
La Riera Regent Mendieta, 15
Bugui Avinguda Diagonal, 633
Restaurant Dhaba Passeig Manuel Girona, 50
El Sotanillo Cardenal Reig, 18
Bar Xile Avinguda Sant Ramon Nonat, 10
El vuit - Bodega Iniesta Gállego, s/n
Taverna Elegua Regent Mendieta, 14-20
Caribean Coffe Vallespir, 161
Restaurant Can Barça Joan Güell, 230
Restaurant Brétema Violant d'Hongria, 123
La Fábrica 47 Equador, 47