Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Des de Rezero- Fundació Prevenció Residus i Consum fa anys potenciem la Xarxa Catalana de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient arreu del territori. I la Xarxa de Comerç Verd, iniciativa de Rezero, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquestes mesures es busca impulsar iniciatives que promoguin el consum responsable i implicar a tots els agents.

Amb la creació de la Xarxa de Comerç Verd de Sarrià s’ha fet un exercici de detecció i reconeixement de botigues atorgant-los un segell de qualitat a les que venen productes amb certificació ecològica, de proximitat, de comerç just, venen productes a granel o fomenten l'ús d'envasos reutilitzables. La Xarxa facilita a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials sostenibles, pretén fer reflexionar sobre els hàbits de consum i, alhora, difondre els establiments adherits.

A més de formar part de la Xarxa, alguns d'aquests comerços estan inclosos a l’itinerari de Comerços Verds de Sarrià dins el Mapa Barcelona més Sostenible. Aquest mapa és una eina que permet als veïns i veïnes de la ciutat i als seus visitants trobar en un clic l'oferta de comerços que ofereixen productes respectuosos amb el medi, i ofereix als comerciants un espai on donar-se a conèixer. El Mapa es pot consultar a la pàgina web bcnsostenible.cat o des de l’app per a mòbils.
Podeu consultar els comerços adherits a la Xarxa de Comerç Sarrià aquí. Visiteu-los i promoguem entre tots un consum més responsable.

Llistat de Comerços de la Xarxa de Comerços Verds de Sarrià:

  • Free Food - Salvador Mundi, 2
  • Sinmas - Major de Sarrià, 35
  • Marsan Passatge - Senillosa, 1
  • Cistelleria i Espardenyeria Castell - Major de Sarrià, 116
  • Sarrià Verd - Negrevernís, 10
  • Estem B -Major de Sarrià, 91
  • Aúpali - de la Tradició, 5
  • Biovet - d’Osi, 52