Rezero

Creem coneixement i impulsem idees, normatives i projectes innovadors perquè tant les empreses, les administracions públiques com la ciutadania puguin tenir la possibilitat de gaudir d'un model de producció i de consumcap al Residu Zero, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Catalunya Lliure de Bosses

La campanya es planteja com una eina perquè administracions, entitats, ciutadania, institucions i agents econòmics del nostre país prenguin consciència per avançar cap a la reducció efectiva de les bosses de plàstic

L'objectiu és l'aplicació d'una normativa que apliqui una taxa de 0'20€ a cada bossa d'un sòl ús.

  • Que el Govern de la Generalitat de Catalunya i especialment el DMAH reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l'aplicació d'un impost ecològic de 0,20 €/bossa.
  • Que l'impost ecològic reverteixi en un nou organisme, el Fons Econòmic de Prevenció, per a la realització d'actuacions mediambientals a tot l'àmbit català.
  • Que es desenvolupi una campanya de comunicació sobre la limitació de la bossa de plàstic en el context de la prevenció de residus d'envasos i embolcalls, que s'estengui a tota Catalunya.
  • Que es desenvolupin mecanismes per a fomentar els elements reutilitzables per a que facilitin al consumidor el procés de desús de la bossa d'un sòl ús.
  • Celebrar el dia 3 de juliol el Dia Internacional Lliure de Bosses.

 

abelfolk anaazconaainaclotet ppabloderquiclaudiacoselenaguiterasrogercoma pjordimartinezivanaminotoniclapesemmavilarasaujoseppuigmercemontalamarccartesjordibanacolochamartamillamiriammarcetmartiboadaalbertnao