fbpx

Certificat Zero Waste Cities / Ciutats i Pobles cap al Residu Zero

Què és la Certificació Ciutats i Pobles Residu Zero?

El sistema de certificació Ciutats i Pobles Residu Zero és un estàndard de certificació independent, avaluat per terceres parts i basat en la metodologia Residu Zero establerta, dissenyada per:

• Ajudar els municipis a anar més enllà de la normativa nacional i de la Unió Europea (UE)

• Promoure la implementació de sistemes eficients que estalvien recursos naturals i econòmics, a més de reforçar la imatge positiva del propi municipi.


Beneficis de la Certificació


Qui acredita?

La Certificació de ciutats i pobles Residu Zero és un sòlid estàndard europeu de certificació avaluat per tercers, desenvolupat per l’organització no governamental Mission Zero Academy (MiZA) i impulsat per Zero Waste Europe, l’objectiu de la qual és accelerar la transició cap al residu zero i la implementació de l’economia circular de les ciutats europees, a nivell local. Rezero i Amigos de la Tierra són entitats mentores i auditores a l’Estat espanyol que acompanyen els municipis en aquest camí cap al residu zero.

Rezero i Amigos de la Tierra són entitats mentores i auditores a l’Estat espanyol que acompanyen els municipis en aquest camí cap al residu zero.

Aquest ambiciós estàndard sistema de Certificació, composat per 5 passos (una expressió d’interès, un compromís – fase de candidatura, la implementació, la certificació i millores anuals) amb el suport continu d’entitats com Rezero expertes en els camps de prevenció i gestió de residus i recursos, es desenvolupa entorn d’un sistema de puntuació, que inclou criteris obligatoris i criteris puntuables.

Els criteris puntuables basats ​​en punts es qualifiquen segons l’ambició i l’impacte de cada política implementada. La combinació d’aquests punts defineix el nivell de certificació del municipi i el seu posterior nombre d’estrelles.


Procés de certificació