fbpx
Societat Residu Zero

Sense les dones en la presa decisions, no hi ha futur sostenible

En el marc de la commemoració del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, des de Rezero reivindiquem que les decisions es prenguin posant la vida al centre. Volem una vida digna i en pau per a tothom, que garanteixi el benestar i el creixement de les persones. I volem que la presa de decisions es faci de forma democràtica i equitativa.                                 

La societat patriarcal ha relegat les dones a segon terme, deixant-les fora dels espais de presa de decisions, tot i la nostra força, convicció i coneixement. Malgrat els avenços de les darreres dècades, encara cal continuar disputant terreny als mecanismes del capitalisme patriarcal, depredador i bèl·lic, com hem tornat a veure. Cal introduir de veritat els valors, les necessitats i les singularitats de les dones en les decisions d’àmbit local i mundial.

Ecofeminisme en el Dia de la Dona Treballadora i cada dia de l’any

Cal reivindicar la necessitat del feminisme cada 8 de març però també cada dia de l’any. Per això, des de Rezero, treballem amb valors com l’emprenedoria, la cura, la intuïció, la innovació, la ciclicitat, la cooperació, la xarxa, la visió sistèmica i amb un coneixement acumulat que ve de generacions i generacions. Són valors que tenen les dones i amb els que ens encanta treballar i enfrontar els reptes.

Avui, 8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora, volem alçar totes les veus per cridar:

Sense les dones no hi ha futur sostenible i es condemna la societat a perpetuar accions mancades de vida i amb plantejaments obsolets.

Volem que els valors i la manera que tenim les dones de treballar, s’incorporin en la presa de decisions. Perquè som la meitat de la població, perquè tenim molt a dir, perquè és el patriarcat qui ens ha portat on som, perquè el futur sostenible és un futur feminista.

Avui 8 de març, uneix-te a la reivindicació i uneix-te a la #gentRezero.

Fes-te sòcia de la nostra fundació amb visió ecofeminista i proactiva!