fbpx
Societat Residu Zero

La prevenció del malbaratament alimentari pren rellevància a la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible

Rezero, conjuntament amb Banc de Recursos, vam organitzar i participar en diverses actuacions en el context de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible. L’objectiu de la nostra participació era difondre i conscienciar a favor de la prevenció del malbaratament alimentari i l’aprofitament dels aliments.

  • Mostra d’Entitats d’Alimentació Sostenible als quioscs de les rambles de Barcelona, organitzada en el marc de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible on es va explicar el funcionament del Pont Alimentari i la campanya Remenja’mmm als vianants que en demanaven informació.
  • Xerrada per fer difusió del Pont Alimentari al Parc de la Barceloneta.
  • Taller virtual d’Alimentació Saludable i Sostenible realitzat al Centre Cívic Trinitat Vella, amb la col·laboració de Montse Sahún.
  • Participació al Sopar Gastrorecup organitzat pel restaurant Semproniana.
  • Participació a la xerrada “Fem Camí” organitzat per Ametller Origen.

La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible s’ha celebrat del 14 al 24 d’octubre. Ha servit per reflexionar sobre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes transversals com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. Es tracta d’un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona mitjançant el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària i el Pla estratègic metropolità de Barcelona.

Activitat del Pont Alimentari durant el tercer trimestre de 2020

El servei Pont Alimentari va derivar 3.142 kg d’aliments a 11 entitats socials durant els mesos de juliol a setembre. Les entitats receptores van ser Andròmines, Asociación Reto a la Esperanza, Associació Egueiro, BarcelonActua, Casal dels Infants del Raval, El Rebost de Sant Andreu, El Rebost de Terrassa El Xiprer, Federació de Famílies Monoparentals de Catalunya, Rebost Solidari de Gràcia i Xarxa d’Aliments de Vallcarca i el Coll.

Els donants van ser 7 empreses (Bonpreu, Condis, Ecoataula, Espigoladors, Remy Robotics i Soluciali) i un particular. Aquests van aportar menjar cuinat, congelats, verdura i fruita fresca i altres aliments com sucre, oli, vinagre, iogurts i arròs.

Les donacions van servir, en part, per abastir rebosts solidaris de Barcelona i rodalies. Aquestes iniciatives han donat resposta a l’augment de famílies en situació de vulnerabilitat, que han augmentat arran de la pandèmia de COVID-19. A més, el Pont Alimentari va continuar la seva activitat habitual d’enllaç entre empreses donants i entitats socials que treballen habitualment per distribuir aliments entre la població necessitada.