fbpx

1ª Edició dels Premis Rezero Balears

Després de la campanya Idees Circulars, resultats rodons, creada per visibilitzar les iniciatives i empreses balears que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable, a Rezero volem seguir avançant per aquest camí.

Per aquest motiu, llançam ara la 1ª Edició dels Premis Rezero Balears, que alineats amb la iniciativa que Rezero ha celebrat els darrers anys a Catalunya, posin de rellevància la viabilitat i el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus nascudes a Balears.

Volem destacar les estratègies circulars que posen en valor els productes, els materials i els recursos per mantenir-los dins l’economia durant el màxim de temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte de l’extracció de noves matèries.  Des de l’ecodisseny, la producció local i ecològica, la reparació, la reutilització, el reciclatge, la gestió preventiva dels residus o qualsevol altra activitat que permeti avançar cap a un model econòmic circular basat en el residu zero.  

Per als premis Rezero Balears se seleccionaran 3 finalistes per a 4 categories:  Empreses, Entitats, Comerços i Administracions. Un jurat, format per 6 representants de diferents sectors de la societat balear, serà l’encarregat d’escollir quines propostes destaquen dins cada categoria, bé sigui pel seu caràcter pioner o bé per ser referents dins les seves actuacions.

El nom dels guanyadors es farà públic el 27 de novembre, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Durant la mateixa setmana i l’anterior Rezero durà a terme una campanya de comunicació que es podreu seguir a les xarxes.

Ens trobam en un moment il.lusionant d’inflexió envers la prevenció de residus, amb iniciatives i normatives que ens ajudaran a avançar cap a la societat residu zero. La implantació efectiva i valenta de les mesures contemplades a la Llei Balear de Residus i Sòls contaminats Balears al llarg del 2021 ha de ser una eina clau per de garantir aquesta transició. I les iniciatives que des de Rezero volem reconèixer poden inspirar noves oportunitats, estalviar recursos i visibilitzargenerar nínxols per a nous de llocs de feina.