fbpx

Oferir take away retornable en el teu establiment no costa tant!

Des de Rezero intentem millorar la societat a través del coneixement i les solucions innovadores per fer possible el Residu Zero.

En aquesta campanya, ens fixem en el take away retornable.

Cada cop hi ha més restaurants amb el segell i estem intentant que cada dia més locals se sumin a la iniciativa. Si ja teniu el segell, us donareu visibilitat. Si encara no el teniu, uneix-te a la iniciativa!

La pregunta ja no és “I si ho fem?” sinó “Com ho fem?”

EL COM

En què et podem ajudar?

Volem oferir-vos l’oportunitat per unir-te a la tendència de futur. Ho podem fer:

Facilitant eines per a l’adopció dels sistemes de reutilització

Difonent i donant visibilitat als establiments que incorporeu gots i envasos reutilitzables: web, campanyes de comunicació i segell que et distingeixi.


SABIES QUE

Allò que farà que et sumis a la iniciativa take away retornable

Reducció de costos en compra d’envasos d’un sol ús

Fidelització de la clientela que tornarà a l’establiment per a retornar el got o envàs

No cal cobrar els envasos plàstics d’un sol ús per separat al tiquet

Imatge d’establiment compromès amb el medi ambient i compleixes amb la legislació actual i futura


Què és Rezero?

Rezero és una fundació independent sense ànim de lucre que, a través de la generació de coneixement, la incidència política, l’execució de projectes pioners i l’assessorament a agents socials, econòmics i administracions, promou una societat més justa, saludable i lliure de residus i tòxics.


SOLUCIONS

Vols conèixer algunes solucions pràctiques?

A Barcelona hi ha iniciatives que ens ofereixen aquestes solucions pràctiques, netes i de futur. ¿Vols conèixer com funcionen i on són?

Bumerang
Sistema digitalitzat d’envasos reutilitzables sense dipòsit.

+ info

Vasovengo
Servei de lloguer de gots reutilitzables per a begudes per a emportar. Per una mensualitat fixa oferim gots il·limitats als establiments i esdeveniments perquè ofereixin a l’usuari per 1€ de dipòsit que podran recuperar en retornar el got a la xarxa d’establiments adherits.

+ info

BolenBici
El “delivery” que repensa el servei de menjar a domicili, en envasos retornables i principis de treball cooperatiu.

+ info

Paka
Fem més sostenible el consum d’aliments frescos del dia a dia amb un servei en xarxa d’envasos reutilitzables i retornables als mercats de municipals. Ens pots trobar a la versió pilot del mercat del Carmel.

+ info


Testimonis d’establiments amb el servei take away retornable

📌 Estamos encantadas con Bûmerang, los clientes aprecian mucho que nos preocupemos por el medio ambiente y al mismo tiempo nos ha ayudado a crear un vinculo aun mas familiar con ellos… todos los que utilizan el servicio se sienten como en casa, en Manduca! 🙂

Idarella, propietària i fundadora Manduca Healthy Corner (1r restaurant de Barcelona en oferir Bumerang)


📌 En La Petita Vegana todo lo que cocinamos es para llevar. Y a las pocas semanas de la inauguración, empezamos a darnos cuenta de la enorme cantidad de rediuos que nuestros envases generaban, aún siendo compostables, y del sobrecosto económico que representaba, tanto para nosotros como para nuestros clientes. Apareció Bumerang y nos mostró su proyecto. Gracias a su sistema de bowls reutilizables, todo eran beneficios. Para el medio ambiente, para La Petita Vegana, para nuestros clientes. Somos un negocio pequeño, de barrio, y en esos momentos de covid tan complicados Bumerang nos está ayudando, en definitiva, a empezar y a crecer. 

Claudi, fundador i xef de La Petita Vegana


📌 Hemos evitado 4.170 envases. Estamos super orgullosos de generar ZERO residuos y además concienciamos un poco más a la gente.

Judit del restaurant vegetarià Arc Iris


📌Nos estamos cargando el planeta y cuando ves los números reales de las toneladas que haces en un año, es alucinante. Bûmerang, ha sido nuestra alterantiva a los envases de un solo uso. (vídeo sencer)

Cristina Daban de Sodeco – Gestió a la restauració d’hospitals


📌

Bûmerang nos ha ayudado a poder ofrecer una alternativa sostenible y dar valor a nuestro negocio. Siempre nos ha importado mucho el medio ambiente y los residuos que generamos como negocio de comida para llevar. Con Bûmerang podemos dar una alternativa más al plástico de un solo uso.

Les Tres a la Cuina.


Saps que la clientela busca cada cop més opcions sostenibles?

Segons una enquesta d’IPSOS Global survey, el 75% dels ciutadans vol comprar productes amb el mínim embalatge possible i el 63% inclús estaria disposat a canviar de lloc on fa la compra si féssin servir menys envasos. (https://www.ipsos.com/en/throwaway-world-challenge-plastic-packaging-and-waste)

Segons un estudi de la consultora GlobeScan, entre el 2019 i el 2021, la gent va modificar els seus hàbits de compra per evitar activament els envasos de plàstic. (https://ellenmacarthurfoundation.org/articles/the-rise-of-single-use-plastic-packaging-avoiders)

Informacions com aquestes indiquen que la gent està motivada per canviar el seu comportament de compra per eliminar els residus plàstics i han de servir de catalitzador perquè les empreses innovin en temes d’envasos.

Saps que la normativa està obligant a apostar per a la reutilització?

La Directiva Europea de Plàstics d’un sol ús, transposada a l’estat amb la Ley de residuos y suelos contaminados hacia una economia circular.

  • Prohibeix els envasos per aliments destinats al consum immediat (safates i gots i tapes) de poliestirè expandit
  • Obliga al foment de l’ús d’alternatives reutilitzables (o no de plàstic) de gots, envasos i tapes per aliments destinats al consum immediat.
  • Obliga al cobrament diferenciat al tiquet per als gots i envasos plàstics a partir de gener de 2023

Alhora s’està treballant en el futur Reglament europeu d’envasos i residus d’envasos que:

  • Prohibirà l’ús d’envasos d’un sol ús per aliments i begudes, omplerts i consumits dins les instal·lacions d’hotels, cafeteries, bars i restaurants.
  • Obligarà als establiments que ofereixin menjar preparat per al seu consum immediat a fer-ho dins d’un sistema de reutilització d’envasos- un 10% pel 2030 i un 40% pel 2040.

A l’estat, el Real Decreto de envases y residuos de envases també estableix una sèrie d’objectius de reutilització i es preveu que la futura Llei de Prevenció i Gestió dels Residus i d’Ús Eficient dels Recursos de Catalunya també imposi mesures en aquesta línia.

Saps que pots obtenir un 10% de descompte del preu públic de residus si fomentes els envasos retornables?

A Barcelona, l’Ajuntament ofereix una bonificació addicional del 10% sobre el preu públic de residus a:

– Els bars i cafeteries que serveixen un mínim d’un terç de les begudes per emportar en gots reutilitzables i retornables;

– Els establiments i serveis que venen menjar per emportar o plats preparats que els serveixen en

envasos reutilitzables i retornables oferts pel mateix establiment (i en facin difusió de

manera visible).


CONTACTA

Tens dubtes o comentaris?

Si tens dubtes o comentaris sobre la campanya, pots enviar-nos un correu a info@rezero.cat


UNEIX-TE A LA COMUNITAT

Segueix-nos xarxes socials


Aquest projecte té el suport de: