fbpx

Un anàlisi independent revela que els envasos reutilitzables són fins a un 85% més respectuosos amb el medi ambient que els d’un sol ús

7 de desembre de 2020

Zero Waste Europe, plataforma de la que formem part Rezero, La Universitat d’Utrecht i Reloop, han publicat un informe que posa de manifest que els envasos reutilitzables (com ara ampolles, envasos i altres) produeixen moltes menys emissions de carboni que els seus homòlegs d’un sol ús. Les conclusions de l’informe inclouen:

💥 Les ampolles de vidre reutilitzables produeixen un 85% menys d’emissions de carboni que una ampolla de vidre d’un sol ús, un 75% menys d’emissions de carboni que el plàstic (PET) i un 57% menys que les llaunes d’alumini.

💥 De la mateixa manera, una caixa de plàstic reutilitzable utilitzada pel transport de productes produeix un 88% menys d’emissions de carboni que una caixa de cartró d’un sol ús, un 64% menys d’emissions que una caixa feta amb materials barrejats i un 5% menys d’emissions que una caixa de fusta.

💥 La manera com es transporten els envasos, inclosa la distància i el mitjà de transport, és el que té més impacte ambiental pel que fa a l’envàs.

L’informe també identificava mesures clau que poden millorar la sostenibilitat mediambiental dels envasos reutilitzables, com ara l’estandarització dels envasos, la implementació de sistemes de devolució de dipòsits i com canviar la manera de transportar els envasos, que poden reduir les emissions de carboni dels contenidors reutilitzables.

ENLLAÇOS ÚTILS (en anglès)_

Resum executiu

Informe

Informació sobre les polítiques que proposem

Infografia