Juliol sense Plàstics, ni els evidents ni els ocults!
Juliol sense Plàstics, ni els evidents ni els ocults! A hores d’ara ningú no dubta que hem d’evitar els plàstics d’un sol ús d’ampolles, embolcalls, vaixelles, canyetes… Però què passa amb altres productes d’un sol ús que contenen plàstics que no es veuen? Rezero també diu prou als plàstics ocults! Descobreix on es troben i […]
Veure mésPodcast Rezero – noves mirades cap al residu zero
El Podcast Rezero – noves mirades cap al Residu Zero posa de cap per avall l’actual model de producció i consum per tal de construir una societat Residu Zero. Un espai crític on poder parlar d’economia global i local, salut, feminisme, cooperació, comunicació ambiental, conceptes nous o trillats de sostenibilitat. També amb tocs de divulgació […]
Veure més#webinarsRezero
#webinarsRezero En el marc dels 15 anys de Rezero, presentem un conjunt de seminaris web amb la participació de representants de tots els sectors. Mitjançant la intervenció professional i les discussions en profunditat, els seminaris web us proporcionaran experiències de primera mà sobre les millors pràctiques sobre el residu zero. Estem en un moment d’oportunitat […]
Veure mésDebat sobre la futura Llei catalana de Residus
Per una nova llei catalana de residus ambiciosa La nova llei catalana de residus pot ser l’eina que necessitem per fer front a la crisi ecològica i Rezero treballa per aconseguir-ho. Però hi ha molts interessos en joc i cal insistir perquè les expectatives no s’afebleixin durant el procés de debat. La llei ha de […]
Veure mésIdees Circulars, resultats rodons
Idees Circulars, resultats rodons Aquest és un recull d’iniciatives i empreses que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable, sigui des de l’ecodisseny, la producció local i ecològica, la reparació, la reutilització, el reciclatge, la gestió preventiva dels residus o qualsevol altra activitat que permeti […]
Veure mésNo volem una salut de plàstic
Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […]
Veure mésTORNAR L’ENVÀS NO COSTA TANT!
Des de Rezero intentem millorar la societat a través del coneixement i les solucions innovadores per fer possible el Residu Zero. Concretament, durem a terme un projecte pioner a escala europea per normalitzar la reutilització dels envasos. En aquesta campanya, impulsem el take away retornable. Projecte impulsat per: Amb el suport de:
Veure mésNou Període posa sobre la taula els impactes per a la salut, ambientals i econòmics dels productes menstruals d’un sol ús i promou les alternatives existents per viure una menstruació residu zero. Amb aquest programa Rezero també vol trencar el tabú de la menstruació que existeix encara avui en dia en la nostra societat, normalitzant […]
Veure mésCiutats i pobles Residu Zero
El camí de les Ciutats i Pobles Residu Zero és donar passes a curt i llarg termini per eliminar gradualment els residus, no cremant-los o abocant-los, sinó creant i implementant sistemes que no generin residus. La Certificació de ciutats i pobles Residu Zero és un sòlid estàndard europeu de certificació avaluat per tercers, desenvolupat per […]
Veure mésAMB EL TEU ENVÀS
AMB EL TEU ENVÀS Protocol per la Reutilització Rezero ha elaborat el Protocol per la Reutilització a fi de garantir el dret de les persones consumidores a comprar amb elements reutilitzables. Facilitant que els establiments signants acceptin l’ús dels envasos dels seus clients, aquests es comprometen en la lluita contra l’usar i llençar. Alhora, les […]
Veure mésRemenja’mmm Balears
Aproximadament, un terç de tots els aliments produïts a nivell mundial es perden o es malbaraten. Fer front a aquesta pèrdua representa una oportunitat d’aconseguir un triple benefici, pel clima, per la seguretat alimentària i la sostenibilitat dels nostres sistemes agroalimentaris. La generació i malbaratament d’excedents alimentaris és una problemàtica que s’origina en diferents àmbits […]
Veure mésPremis Rezero
Premis Rezero Millors iniciatives anuals en Residu Zero per empreses, administracions públiques, entitats i comerços. Premis Rezero 2022 (4a Edició Catalunya) Premis Rezero 2022 (3a Edició Balears) Premis Rezero 2021 (3a Edició Catalunya) Premis Rezero 2021 (2a Edició Balears) Premis Rezero 2020 (1a Edició Balears) Premis Rezero 2019 (2a Edició Catalunya) Premis Rezero 2018 (1a […]
Veure mésRewine
El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i […]
Veure mésBiblioteca de les Coses
El model de consum i producció actual ens ha portat a acumular objectes a casa que gairebé no fem servir però ocupen espai, costen diners i acaben esdevenint residus. S’estima que una família posseeix entre 3.000 i 4.000 objectes que amb prou feines utilitza i que probablement mai arribaran al final de la seva vida […]
Veure mésJo consumeixo conscientment
Jo consumeixo conscientment Cada cop més persones s’esforcen per reduir residus en el seu dia a dia. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries i experiències pràctiques de consumidors conscients -o cøcøs- la campanya convida a […]
Veure mésComerç Verd
La societat és cada vegada més conscient del seu consum i cerca el comerç que ofereix productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient i la salut. Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells petits comerços de proximitat que tenen a la venta una oferta en aquesta línea. […]
Veure mésPont Alimentari
Cada any a Catalunya es llencen 260.000 tones de menjar. Aquests aliments desaprofitats equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any. Alhora, el 22% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. El malbaratament alimentari és doncs un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental […]
Veure mésRemenja’mmmm
Aproximadament, el 16% dels aliments que es perden o malbaraten, prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins ara no ha estat treballat és el […]
Veure mésSistema de dipòsit, devolució i retorn
Tornar a la costum de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga mitjançant un dipòsit de 10 cèntims acabarà amb l’abandonament diari a Catalunya de 9 milions d’envasos de begudes i fins a 30 milions a l’Estat espanyol. Aquesta pràctica funcionava a l’estat fins als anys 80 i actualment es realitza amb èxit […]
Veure mésCatalunya Lliure de Bosses
El moviment internacional del Dia Lliure de Bosses de Plàstic, que se celebra cada 3 de Juliol, va ser impulsat per Rezero el 2008. La lluita per l’eliminació de les bosses de plàstic és clau; d’una banda, perquè tenen un alt contingut d’elements contaminants i són difícilment reciclables, però sobretot perquè són el símbol emblemàtic […]
Veure més