fbpx

El Protocol per la Reutilització és una eina garantir el dret a comprar amb envasos reutilitzables. Els establiments accepten l’ús dels envasos de la clientela i es comprometen així amb la lluita contra l’usar i llençar. A les persones consumidores els permet identificar els establiments on poden comprar sense residus.


La ciutadania cada vegada està més conscienciada de la necessitat de reduir l’ús dels plàstics i busca maneres d’evitar-los en el seu dia a dia.

Rezero ha elaborat el Protocol per la Reutilització adreçat als supermercats, hipermercats i grans superfícies que operen a Catalunya així com a gremis i associacions de comerciants d’alimentació o altres productes de consum quotidià.

Pretén garantir el dret dels consumidors

El Protocol pretén garantir el dret de les persones consumidores a comprar amb elements reutilitzables facilitant que els establiments signants acceptin l’ús dels seus envasos. D’aquesta manera, les organitzacions i empreses signants es comprometen en la lluita contra l’usar i llençar i les persones consumidores coneixen els establiments on és possible fer una compra sense residus.

El Protocol no només dona visibilitat als establiments signants sinó que és alhora una eina al seu servei oferint solucions per avançar en la venda de productes alimentaris, d’higiene i neteja sense generar residus.

Aquest projecte ha estat impulsat per Rezero, compta amb el finançament de l’Agència de Residus de Catalunya i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, l’Agència Catalana del Consum, la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En la seva elaboració han col·laborat tant aquestes administracions com representants del sector per a trobar les maneres de facilitar la compra sense residus de manera conjunta.

Amb aquest pas, les grans superfícies se sumen al que ja porta anys fent el petit comerç de proximitat ampliant les possibilitats de comprar aliments i no envasos.


Si ets un supermercat, hipermercat, gran superfície, gremi o associació de comerciants:


Aquí teniu els establiments a on les persones consumidores ja poden comprar amb envasos reutilitzables:

Signants:Amb el suport de:

Altres projectes

Idees Circulars, resultats rodons

Recull d’iniciatives i empreses que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable, sigui des de l’ecodisseny, la producció local i ecològica, la reparació, la reutilització, el reciclatge, la gestió preventiva dels residus o qualsevol altra activitat que permeti avançar cap a un model econòmic circular […] Veure més

Jo consumeixo conscientment – #JøCøcø

La campanya #JøCøcø és una font d’inspiració i idees per a les persones que volen fer un consum conscient. Inclou una sèrie web amb experiències de consumidores reals, interactius amb informació pràctica, un cicle de xerrades per a municipis, formació en línia i propostes per passar a l’acció. Cada cop més persones s’esforcen per reduir […] Veure més

Comerç Verd

Comerç Verd és una certificació atorgada per Rezero per identificar els comerços de proximitat de Catalunya i Balears amb una oferta respectuosa amb el medi ambient i la salut. Els establiments poden sol·licitar-la de forma individual o a través de campanyes d’identificació de Comerç Verd impulsades pels ajuntaments. La societat és cada vegada més conscient […] Veure més