fbpx
consumir conscientemente

Jo consumeixo conscientment

Cada cop més persones s’esforcen per reduir residus en el seu dia a dia. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries i experiències pràctiques de consumidors conscients -o cøcøs- la campanya convida a posar-se en la seva pell i a ser partícips d’una transformació cap a l’estil de vida residu zero.

Jø Cøcø pretén contribuir a la normalització de l’ús d’elements que no produeixen residus des d’una vessant empàtica, és a dir, sense deixar enrere les emocions i contradiccions que pot comportar endinsar-se en un nou estil de vida.

Les accions de la campanya “Jo consumeixo conscientment”

La campanya consta de diverses accions. En primer lloc, l’exitosa websèrie Objectiu #Rezero mostra cinc unitats familiars de diferents tipologies que van acceptar el repte de no produir residus en un mes i els avantatges i inconvenients que van trobar. Així mateix, l’Interactiu Objectiu Rezero t’acompanya per les diferents estances d’una casa per a mostrar microdecisions que pots fer en el teu dia a dia per assolir un estil de vida Residu Zero. A la web també s’hi pot trobar un recull de consells pràctics per a reduir els residus en àmbits com la higiene, els regals, la compra o la neteja i obtenir el kit Rezero.



Interactiu #Rezero



Imatges

Altres projectes

Comerç Verd

La societat és cada vegada més conscient del seu consum i cerca el comerç que ofereix productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient i la salut. Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells petits comerços de proximitat que tenen a la venta una oferta en aquesta línea. […] Veure més

No volem una salut de plàstic

Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […] Veure més

Remenja’mmmm

Aproximadament, el 16% dels aliments que es perden o malbaraten, prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins ara no ha estat treballat és el […] Veure més