consumir conscientemente

Jo consumeixo conscientment

A Catalunya es genera l’alarmant xifra de 1,35 kg de residus municipals per persona al dia. Cada cop més persones lluiten contra aquesta tendència amb els seus hàbits diaris. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries i experiències pràctiques de consumidors conscients -o cøcøs- la campanya convida a posar-se en la seva pell i a ser partícips d’una transformació cap a l’estil de vida residu zero.

Jø Cøcø pretén contribuir a la normalització de l’ús d’elements que no produeixen residus des d’una vessant empàtica, és a dir, sense deixar enrere les emocions i contradiccions que pot comportar endinsar-se en un nou estil de vida.

Les accions de la campanya “Jo consumeixo conscientment”

La campanya consta de diverses accions. En primer lloc, l’exitosa websèrie Objectiu #Rezero mostra cinc unitats familiars de diferents tipologies que van acceptar el repte de no produir residus en un mes i els avantatges i inconvenients que van trobar. Així mateix, l’Interactiu Objectiu Rezero t’acompanya per les diferents estances d’una casa per a mostrar microdecisions que pots fer en el teu dia a dia per assolir un estil de vida Residu Zero. A la web també s’hi pot trobar un recull de consells pràctics per a reduir els residus en àmbits com la higiene, els regals, la compra o la neteja i obtenir el kit Rezero.



Interactiu #Rezero



Imatges

Altres projectes

Comerç Verd

La societat és cada vegada més conscient del seu consum i cerca el comerç que ofereix productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient i la salut. Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells petits comerços de proximitat que tenen a la venta una oferta en aquesta línea. […] Veure més

No volem una salut de plàstic

Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […] Veure més

Remenja’mmmm

Anualment es generen a Catalunya més de 260.000 tones de malbaratament alimentari, el 16% de les quals provenen del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins […] Veure més