remenja'mmm

Aproximadament, el 16% dels aliments que es perden o malbaraten, prové del sector de la restauració. Part d’aquest excedent alimentari pot ser abordat des de projectes de prevenció i reaprofitament, com el Pont Alimentari, però hi ha un gruix important que no està atès. Aquest excedent que fins ara no ha estat treballat és el que es genera pels mateixos comensals dels restaurants, que es materialitza en tots els aliments que un cop servits a taula no han estat consumits i que, malauradament, han d’acabar a les escombraries.

Remenja’mmm té per objectiu fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari i sensibilitzar, tant els consumidors com la indústria de restauració i hostaleria, en la seva prevenció així com en els beneficis ambientals i socioeconòmics associats. Així mateix es brinden propostes per a la seva reducció oferint envasos per recuperar l’excedent que es genera per part dels comensals a les taules dels restaurants. D’aquesta manera es pretén incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.

La campanya també pretén contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i de prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i autonòmica, així com implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament com poden ser entitats sense ànim de lucre i la indústria.

Accedeix a la xarxa de restaurants adherits

Accedeix a la campanya Remenja’mmm a Balears

Imatges

Altres projectes

Rewine

El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i […] Veure més

Pont Alimentari

Cada any a Catalunya es llencen 260.000 tones de menjar. Aquests aliments desaprofitats equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any. Alhora, el 22% de la població de Catalunya viu per sota del llindar de la pobresa. El malbaratament alimentari és doncs un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental […] Veure més

Jo consumeixo conscientment

Jo consumeixo conscientment Cada cop més persones s’esforcen per reduir residus en el seu dia a dia. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries i experiències pràctiques de consumidors conscients -o cøcøs- la campanya convida a […] Veure més