fbpx

ReWINE promou la implantació d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra tots els agents de la cadena de producció, distribució i consum, amb l’objectiu d’evitar el malbaratament de recursos que impliquen les ampolles d’un sol ús.


El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola.

El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des de la recol·lecció i rentada, fins a la nova distribució, passant per l’etiquetatge i embotellament.

Els envasos de vi actualment no es reutilitzen en cap dels seus canals de distribució, ni tan sols en hotels, restaurants i càterings, com passa en altres sectors de begudes, com els envasos de refrescos o cerveses.

Per això, el projecte reWINE ha identificat les oportunitats i barreres de la reutilització d’ampolles de vi, a través de dades experimentals que asseguren la seva viabilitat tècnica, sanitària i de qualitat. Està demostrat que és una solució rendible per les empreses i el medi ambient.

La indústria del vi és una de les més afectades pel canvi climàtic, ja que la vinya i la qualitat del vi depèn en gran manera de les condicions atmosfèriques. Per això s’han d’implementar noves tècniques i estratègies per reduir la petjada de carboni.

El sistema de reutilització d’ampolles de vi que proposa el projecte reWINE té en compte tot el procés de l’ampolla, des del seu etiquetatge, rentat, distribució al mercat fins a la recol·lecció de les ampolles buides, i involucra bodegues, deixalleries, restaurants, botigues i consumidors.

Vegeu el projecte pilot reWine a Catalunya

T’interessa col·laborar amb reWine a Balears ?


Imatges

Col·labora amb nosaltres!

Col·labora amb Rezero i entra a l’experiència Residu Zero! Amb tu serem més.

Si ets una persona, empresa, entitat o administració, tens diferents formes de donar suport a l’activitat de Rezero.

Col·labora amb Rezero

Altres projectes

Jo consumeixo conscientment – #JøCøcø

La campanya #JøCøcø és una font d’inspiració i idees per a les persones que volen fer un consum conscient. Inclou una sèrie web amb experiències de consumidores reals, interactius amb informació pràctica, un cicle de xerrades per a municipis, formació en línia i propostes per passar a l’acció. Cada cop més persones s’esforcen per reduir […] Veure més

Comerç Verd

Comerç Verd és una certificació atorgada per Rezero per identificar els comerços de proximitat de Catalunya i Balears amb una oferta respectuosa amb el medi ambient i la salut. Els establiments poden sol·licitar-la de forma individual o a través de campanyes d’identificació de Comerç Verd impulsades pels ajuntaments. La societat és cada vegada més conscient […] Veure més