fbpx

Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge.

A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos i poden tenir afectacions a la salut.

Des de Rezero, hem volgut analitzar l’orina de 20 persones rellevants per comprovar la presència de plàstic al cos.

Rezero va recollir l’orina de 20 persones, entre les quals, hi ha la de l’actriu i presentadora Sílvia Abril, la del pintor reconegut internacionalment Miquel Barceló, la del meteoròleg i presentador Francesc Mauri, la de la il·lustradora Carme Solé, la de la reconeguda Doctora en medicina i cirurgia Elena Carreras i la del músic i presentador Halldór Már, entre d’altres.

Un cop recollides, Rezero les va enviar a analitzar a l’Institut Noruec de Salut Pública (www.fhi.no/es), laboratori per excel·lència a nivell internacional en la detecció d’aquest tipus de substàncies en mostres humanes. Els resultats van ser supervisats pel Doctor Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i salut Pública i coordinador del IMIM.

Poder consultar l’informe aquí.

En l’orina de persones participants s’han detectat fins a 21 substàncies derivades del plàstic d’un sol ús provinents de l’alimentació envasada (ftalats i fenols).

La nostra salut està cada vegada més condicionada i sota risc per la proliferació dels plàstics que ens envolten, especialment pels envasos d’alimentació.

Veure dossier de premsa

Imatges

Altres projectes

Rewine

El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i […] Veure més

Sistema de dipòsit, devolució i retorn

Tornar a la costum de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga mitjançant un dipòsit de 10 cèntims acabarà amb l’abandonament diari a Catalunya de 9 milions d’envasos de begudes i fins a 30 milions a l’Estat espanyol. Aquesta pràctica funcionava a l’estat fins als anys 80 i actualment es realitza amb èxit […] Veure més

Catalunya Lliure de Bosses

El moviment internacional del Dia Lliure de Bosses de Plàstic, que se celebra cada 3 de Juliol, va ser impulsat per Rezero el 2008. La lluita per l’eliminació de les bosses de plàstic és clau; d’una banda, perquè tenen un alt contingut d’elements contaminants i són difícilment reciclables, però sobretot perquè són el símbol emblemàtic […] Veure més