fbpx

Tornar a la costum de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga mitjançant un dipòsit de 10 cèntims acabarà amb l’abandonament diari a Catalunya de 9 milions d’envasos de begudes i fins a 30 milions a l’Estat espanyol.

Aquesta pràctica funcionava a l’estat fins als anys 80 i actualment es realitza amb èxit en més de 40 regions del món, ja que afavoreix la reutilització, evita que cada dia molts d’aquests envasos abandonats acabin al fons del mar, ajuda en la lluita contra el canvi climàtic i promou una economia circular neta.

La prova pilot Cadaqués Retorna que Rezero va impulsar i coordinar al 2013 va assolir uns nivells de recuperació d’envasos superiors al 90% i va mantenir les platges i carrers del poble i el Cap de Creus neta de envasos abandonats.

Altres projectes

Rewine

El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra consumidors, cellers, bars, restaurants, empreses distribuïdores, botigues i deixalleries per posar en marxa un circuit de reutilització d’ampolles de vi, des del seu rentat, etiquetatge, embotellament i […] Veure més

Comerç Verd

La societat és cada vegada més conscient del seu consum i cerca el comerç que ofereix productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient i la salut. Comerç Verd és una iniciativa pensada per identificar i donar a conèixer aquells petits comerços de proximitat que tenen a la venta una oferta en aquesta línea. […] Veure més