fbpx

Tornar a la costum de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga mitjançant un dipòsit de 10 cèntims acabarà amb l’abandonament diari a Catalunya de 9 milions d’envasos de begudes i fins a 30 milions a l’Estat espanyol.

Aquesta pràctica funcionava a l’estat fins als anys 80 i actualment es realitza amb èxit en més de 40 regions del món, ja que afavoreix la reutilització, evita que cada dia molts d’aquests envasos abandonats acabin al fons del mar, ajuda en la lluita contra el canvi climàtic i promou una economia circular neta.

La prova pilot Cadaqués Retorna que Rezero va impulsar i coordinar al 2013 va assolir uns nivells de recuperació d’envasos superiors al 90% i va mantenir les platges i carrers del poble i el Cap de Creus neta de envasos abandonats.

Altres projectes

ReWINE

ReWINE promou la implantació d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vitivinícola. El projecte involucra tots els agents de la cadena de producció, distribució i consum, amb l’objectiu d’evitar el malbaratament de recursos que impliquen les ampolles d’un sol ús. El principal objectiu del projecte reWINE és demostrar […] Veure més

Comerç Verd

Comerç Verd és una certificació atorgada per Rezero per identificar els comerços de proximitat de Catalunya i Balears amb una oferta respectuosa amb el medi ambient i la salut. Els establiments poden sol·licitar-la de forma individual o a través de campanyes d’identificació de Comerç Verd impulsades pels ajuntaments. La societat és cada vegada més conscient […] Veure més