fbpx

El Pòdcast Rezero – noves mirades cap al Residu Zero posa de cap per avall l’actual model de producció i consum per tal de construir una societat Residu Zero. Un espai crític on poder parlar d’economia global i local, salut, feminisme, cooperació, comunicació ambiental, conceptes nous o trillats de sostenibilitat. També amb tocs de divulgació ambiental.


Màquines de cafè de proximitat i recondicionades

En aquest episodi del pòdcast Rezero, Anna Peña conversa amb Aurora Farré, directora general d’Iberital, una empresa amb seu a Barcelona que fabrica cafeteres recondicionades.

És possible un consum sostenible?

Amb aquest capítol, gravat durant el Festival Residu Zero, el pòdcast connecta l’energia de les noves generacions que viuen el consum d’una manera molt diferent, amb esperit crític i allunyant-se de l’addicció al consumisme.


L’aigua, un bé escàs

En època de sequera, Rezero dona eines per reduir el consum d’aigua a les llars i apagar la set sense haver de llençar ampolles o garrafes de plàstic.


Remenja'mmm arriba a les Balears

Remenja’mmm arriba a les Balears

El projecte contra el malbaratament alimentari Remenja’mmm, de Rezero i Banc de Recursos, arriba a Mallorca i Formentera per conscienciar ciutadania i establiments.


Mòbil moneda REC

Com funciona el REC, la moneda ciutadana de Barcelona?

Davant l’augment de la compra per internet, Rezero defensa el comerç de proximitat i presenta el REC, que neix per donar-li suport.


Què tenen en comú el twerking i el residu zero?

Poden tenir res a veure el twerking, el ball controvertit que té el cul com a protagonista, i l’estil de vida residu zero? Transgressió, empoderament, polèmica… Traiem punta al tema amb Laia Guardiola, coordinadora de projectes de Rezero.


‘Objectiu #Rezero’, 6 anys després

Recordem la websèrie ‘Objectiu #Rezero’, una experiència pionera a tot Europa en què cinc famílies accepten el repte de no produir escombraries en 30 dies.


La importància de l’educació ambiental

Els joves són agents de canvi potents per avançar cap a un demà més saludable i sostenible. Per això és tan important l’educació ambiental segons Carles Xifra, director d’Innovació i Contingut de Fundesplai i director de l’exposició “Menja, actua, impacta”.


Si vols saber com va anar la Festa Rezero 2022, escolta-ho aquí!

En aquest pòdcast, la Núria Ferré de Betevé i l’Anna Peña de Rezero fan un repàs del que va significar la Festa Rezero d’enguany.


Quin és l’impacte del plàstic a la nostra salut?

Càncer de mama i de pròstata, diabetis, obesitat o hipotiroïdisme són algunes de les malalties relacionades amb substàncies químiques del plàstic. En parlem amb Nicolás Olea, catedràtic de la facultat de medicina de la ciutat de Granada.


Menjar ecològic o de proximitat?

En aquest nou episodi de ‘Rezero’ reflexionem sobre el concepte de la proximitat, i la diferència amb ecològic.  Per definició, un producte de proximitat és aquell que ha estat cultivat o produït a prop d’on es consumeix.  Però, què vol dir “a prop”?

Parlem amb la Maria Costa, emprenedora agroalimentària i impulsora del projecte l’Escairador i la Carme Viñeta de la cooperativa IDONI.


Toni Lodeiro: “Constantment tenim la pressió de produir més i fer més coses, i això és greu i ens resta qualitat de vida”

‘Rezero’ conversa amb el consultor en consum conscient Toni Lodeiro sobre com aconseguir una vida lenta i amb sentit.


Habitatge col·laboratiu

Com funciona un habitatge cooperatiu?

Els Cirerers, un edifici de vuit plantes amb 32 habitatges i espais compartits al barri de Roquetes de Barcelona

Entrevista a Jennifer Coronado, ambientòloga, activista i una de les impulsores de la cooperativa Espai Ambiental.


Carme Ruscalleda: “Anem curts de coneixements sobre alimentació sostenible”

El producte de proximitat és més saludable i genera il·lusió, segons la cuinera de Sant Pol

Entrevista a Carme Ruscalleda.


lleis-residuzero

Sebastià Sansó: “Si es volen fer canvis, s’han de fer lleis d’obligat compliment, si no, estem fent greenwashing

Rezero conversa sobre lleis i residu zero amb Sebastià Sansó , Director de Residus i Educació Ambiental de les Balears, impulsor d’una llei pionera en l’àmbit europeu“.


Informar sobre Medi Ambient, més enllà del sensacionalisme i la intoxicació

“Hem de saber combinar la lectura que fem a dues velocitats: una més ràpida per captar el punt de l’actualitat i, l’altra i obligatòria, amb continguts més pausats i extensos per anar més enllà”.

Entrevista a l’Elena Freixa, periodista de l'”Ara”. Cap de la secció de Societat, especialitzada en temes de medi ambient.


Com ha canviat la percepció del cicle menstrual al llarg dels anys?

“Una dona ha de conèixer el seu cos per començar a valorar-se a si mateixa”.

Entrevista a la doctora Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.


Una menstruació ecològica i saludable

“Usar tampons o compreses per tota la vida representa una despesa de 2.500 euros. Optar per la copa menstrual, 140 euros”.

Entrevista a la Marta Beltran, directora de projectes de Rezero.


Eli Miralles: “Col·lectivitzar objectes com una panificadora, que no fem servir cada dia, redueix l’impacte ambiental i té beneficis socials”.La biblioteca de les coses

Parlem de la Biblioteca de les Coses amb l’Eli Miralles, de Nusos cooperativa i de Manel Riu, periodista de El Crític.El consum no fa la felicitat

“La societat Residu Zero ens farà més felices perquè valorem més tot el que ens envolta, valorem els recursos i les persones”.

Entrevista a la Rosa García, directora general de Rezero.

Espai web del pòdcast Rezero patrocinat per: