fbpx

L’aigua, un bé escàs

Propostes per reduir el consum d’aigua i no generar residus

Foto: Marta Amat – Rezero

L’accés a l’aigua és un desafiament clau per al futur de la humanitat. Cada cop és un bé més escàs: les sequeres sovintegen, s’allarguen, impacten en les collites, afavoreixen els incendis forestals i comporten l’aplicació de restriccions severes.

El 2022, a Catalunya, es van gastar de mitjana uns 120 litres diaris per persona. És massa? Quina part d’aquest consum té relació amb el turisme? I què passa amb els residus associats al consum d’aigua embotellada? És clar com l’aigua que no cal generar residus per apagar la set. Però, quines són les alternatives a l’aigua envasada? L’aigua de l’aixeta és segura i controlada. A més, hi ha diversos sistemes de tractament domèstic.

En aquest episodi del pòdcast, parlem de tot plegat amb Josep M. Gómez, director de l’Àrea de Turisme Sostenible i Accessible del Consorci de Turisme de Barcelona; Josep M. Marcos, director de Projectes i Inversions del Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna, i Bárbara Navarro, consultora de HappyAgua.

Els prescindibles

Per a en Jordi Castany, del restaurant Casa Amàlia, no té cap sentit transportar aigua embotellada amunt i avall. I les cartes d’aigües minerals als restaurants, tampoc!

Els imprescindibles

Anna Morató. De gran vull ser… feliç. Barcelona, Beascoa, 2022.

Manuel Arias. Antropoceno: la era humana y sus peligros. Barcelona, Taurus, 2018.

I l’esport!

I acabem amb una recomanació musical de la Bárbara, “Sota l’aigua”, de Roleguita & Boquerón.

Escolta’l a Spotify

Escolta’l a betevé

Escolta els altres capítols