fbpx

Seminaris web organitzats per Rezero en el marc del 15è aniversari, amb la participació de veus de referència per mostrar les millors pràctiques en residu zero en l’àmbit de la menstruació sostenible, la prevenció d’envasos plàstics per aliments, el comerç sostenible, les pràctiques de turisme sense residus…


Els seminaris web celebrats el 2020 han estat gratuïts gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.[#webinarRezero] Canviem les regles: Menstruació i salut

Dia i hora: Dimarts 26 d’octubre a les 18-19h (online)

Com afecta el tabú de la menstruació a la salut de les dones menstruants i les persones menstruants? Reflexionarem sobre els possibles impactes en la salut dels productes menstruals d’un sol ús, la importància d’entendre i conèixer el nostre propi cicle menstrual i quins mètodes i productes reutilitzables existeixen per viure la menstruació de forma respectuosa amb el nostre cos i el medi ambient.

Programa


Webinaris anteriors

El futur del comerç català en un context de Residu Zero

Dimarts 23 de març de 15 a 16.30h (fora horari comercial)

Aquest any, tot i veure’s fortament afectat per la crisi actual, els comerços que ens permeten fer un consum responsable s’han adaptat a la nova situació incorporant alternatives més sostenibles en la seva oferta i gestió per seguir assegurant el dret a un consum sense residus i conscient a la seva clientela.

Fa més de 15 anys que des de Rezero treballem per fomentar el consum responsable a partir de la certificació Comerç Verd, i enguany creiem que és realment important celebrar aquesta sessió i valorar la tasca d’aquests comerços que fa anys que són un actor clau en la transició cap a una societat residu zero.

Coneixerem experiències de Comerç Verd a Barcelona, parlarem de consum responsable i sense residus, i analitzarem el passat, present i futur del comerç més sostenible a Catalunya.

Programa


Data per confirmar

Desplastifiquem l’alimentació

Han proliferat de tal manera els envasos de plàstic d’un sol ús que poden afectar la salut humana. Aquest webinar aportarà coneixements científics i experiències per afavorir canvis en el sistema productiu, de consum i normatiu per canviar aquesta tendència.

Programa (en construcció)

18 de febrer de 2021

Ciutats i Pobles Residu Zero

L’objectiu d’aquesta jornada és presentar casos pràctics de mesures Residu Zero que estan desenvolupant ciutats i pobles en l’àmbit estatal i, alhora, valorar el potencial d’altres municipis, petits i grans.
Volem inspirar a administracions, entitats i la societat civil que la transformació cap a un model de producció i consum circular és possible a curt o llarg termini.

La missió és reflectir la transversalitat de les polítiques de l’emergència climàtica amb l’abast dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que defineixen millores en les polítiques de consum, el paper de la
indústria, l’eliminació de la pobresa, la lluita per la igualtat i la salut.

Programa, vídeo i presentacions


Dimecres 21 Octubre de 16.30 a 18h

Canviem les regles. Visions transformadores entorn els productes menstruals

Quins productes utilitzem i posem en contacte amb el nostre cos durant la regla? En aquest webinar parlarem amb dones que treballen per canviar les regles, des de l’òptica de la salut, l’economia, l’educació, el medi ambient i de les seves implicacions socials.

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Canviem les regles”


Dimecres 4 de novembre de 16.30 a 18h

Turisme d’usar i llençar

Les economies locals del Mediterrani depenen en bona part del turisme. Això no obstant, aquesta activitat suposa també una gran càrrega ambiental i pot arribar a significar el 8% de la generació de residus de les localitats. Per això, des de Rezero ens plantegem si és possible un turisme residu zero. Amb aquest webinar ens volem apropar a la visió crítica del turisme massificat i mostrar estratègies i alternatives que ja s’apliquen a Catalunya i Balears per promoure el turisme sostenible i sense residus. Però, té oportunitats de futur el turisme sostenible a llarg termini? És la pandèmia del COVID19 una oportunitat per canviar el rumb del turisme?

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Turisme d’usar i llençar”


Dimecres 18 de novembre de 12 a 13.30h

Burilles de cigarreta, un petit residu que requereix gran atenció

Les burilles de cigarreta no són actualment una prioritat en l’agenda política de la prevenció i gestió de residus, tot i ser un dels residus més abundants en la brossa dispersa d’entorns naturals i urbans i causar greus impactes ambientals, a causa de la seva composició material i l’acumulació de substàncies tòxiques i elevats costos de neteja i gestió per a l’administració.

En aquesta conferència presentarem quina és la situació actual pel que fa a la generació i gestió dels residus/burilles de cigarreta a Catalunya, quins són els principals impactes ambientals i econòmics que poden ocasionar i analitzarem i debatrem sobre quines mesures es poden implantar per reduir els seus impactes, facilitar la seva recollida i possible tractament.

Veure el programa realitzat i els vídeos del #webinarRezero “Burilles de cigarreta”

Imatges