fbpx

Nou Període posa sobre la taula els impactes per a la salut, ambientals i econòmics dels productes menstruals d’un sol ús i promou les alternatives existents per viure una menstruació residu zero.

Amb aquest programa Rezero també vol trencar el tabú de la menstruació que existeix encara avui en dia en la nostra societat, normalitzant un fenomen natural que viu la meitat de la població durant 2.400 dies de la seva vida de mitjana.

En aquesta pàgina trobaràs un seguit de recursos i eines per acompanyar a la societat cap al nou paradigma menstrual.


Reivindica!

Signa i difon el manifest sagnant

Aquest manifest pretén donar llum a la realitat que hi ha darrere dels productes menstruals d’un sol ús i fer una crida a la Comissió Europea, l’Estat espanyol i els governs de les comunitats autònomes (com Illes Balears i Catalunya), perquè empoderin a la meitat de la seva població, garanteixin el dret a fer una elecció informada, així com l’accés a productes menstruals segurs, justos i circulars.

Signa aquí


Fes xarxa

Lavabos amics de la menstruació sostenible

Lavabos amics de la menstruació sostenible és un distintiu que vol posar de manifest el dret de les dones i persones menstruants a tenir accés a lavabos públics on poder exercir el seu dret de neteja i ús de productes menstruals segurs (lliures de tòxics), justos (accessibles) i circulars (reutilitzables).


Consulta les alternatives i tria la que vulguis

Directori de productes menstruals lliures de tòxics i reutilitzables

Hem recollit els fabricants i marques de productes menstruals reutilitzables (compreses de roba, copes menstruals, roba interior menstrual i altres, com les esponges menstruals), que es venen principalment a Catalunya i les Illes Balears. Alguns d’ells també es poden trobar a la resta de l’Estat espanyol i Europa.


Si ets una administració pública (local o supramunicipal)

Posa-ls-hi fàcil!

T’assessorarem perquè la ciutadania tingui una informació rigorosa de la menstruació i us portarem la manera de que l’accés als productes més ecològics, més saludables i econòmics per recollir la menstruació siguin una opció per al municipi.

Des de Rezero hem elabprat el Pla d’equitat menstrual de la Generalitat de Catalunya i hem assessorat a una desena d’ajuntaments i consells comarcals.

Contacta’ns i t’expliquem les diverses possibilitats.Fes difusió!

Dóna’ns a conèixer un lavabo amic de la menstruació sostenible.

Fes difusió a les teves xarxes socials amb #NouPeríode.

Comparteix el vídeo que tenim penjat a Youtube.

Difon els materials que compartirem durant la Environmenstrual Week (19-26 d’octubre 2022).


Amb el suport de:


Imatges

Altres projectes

#webinarsRezero

#webinarsRezero En el marc dels 15 anys de Rezero, presentem un conjunt de seminaris web amb la participació de representants de tots els sectors. Mitjançant la intervenció professional i les discussions en profunditat, els seminaris web us proporcionaran experiències de primera mà sobre les millors pràctiques sobre el residu zero. Estem en un moment d’oportunitat […] Veure més

No volem una salut de plàstic

Darrerament sota el pretext del servei, la protecció i la higiene dels productes han proliferat els envasos de plàstic d’un sol ús, el take away i el sobreempaquetatge. A part d’afectar els ecosistemes naturals -especialment als nostres mars i oceans-, hi ha estudis que afirmen que els components del plàstic estan presents al nostre cos […] Veure més

Jo consumeixo conscientment

Jo consumeixo conscientment Cada cop més persones s’esforcen per reduir residus en el seu dia a dia. Amb la campanya #JøCøcø, Rezero vol amplificar aquestes experiències positives individuals de cønsum cønscient, connectar-les entre sí i posar-les en valor. A través de diverses històries i experiències pràctiques de consumidors conscients -o cøcøs- la campanya convida a […] Veure més