fbpx

Nou Període posa sobre la taula els impactes per a la salut i el medi ambient dels productes menstruals d’un sol ús i promou les alternatives residu zero. Amb Nou Període, Rezero també trenca el tabú de la menstruació, un fenomen natural que viu la meitat de la població durant 2.400 dies de la seva vida de mitjana.


En aquesta pàgina trobaràs un seguit de recursos i eines per acompanyar a la societat cap al nou paradigma menstrual.


Reivindica!

Signa i difon el manifest sagnant

Aquest manifest pretén donar llum a la realitat que hi ha darrere dels productes menstruals d’un sol ús i fer una crida a la Comissió Europea, l’Estat espanyol i els governs de les comunitats autònomes (com Illes Balears i Catalunya), perquè empoderin a la meitat de la seva població, garanteixin el dret a fer una elecció informada, així com l’accés a productes menstruals segurs, justos i circulars.

Signa aquí


Fes xarxa

Lavabos amics de la menstruació sostenible

Lavabos amics de la menstruació sostenible és un distintiu que vol posar de manifest el dret de les dones i persones menstruants a tenir accés a lavabos públics on poder exercir el seu dret de neteja i ús de productes menstruals segurs (lliures de tòxics), justos (accessibles) i circulars (reutilitzables).


Consulta les alternatives i tria la que vulguis

Directori de productes menstruals lliures de tòxics i reutilitzables

Hem recollit els fabricants i marques de productes menstruals reutilitzables (compreses de roba, copes menstruals, roba interior menstrual i altres, com les esponges menstruals), que es venen principalment a Catalunya i les Illes Balears. Alguns d’ells també es poden trobar a la resta de l’Estat espanyol i Europa.


Si ets una administració pública (local o supramunicipal)

Posa-ls-hi fàcil!

T’assessorarem perquè la ciutadania tingui una informació rigorosa de la menstruació i us portarem la manera de que l’accés als productes més ecològics, més saludables i econòmics per recollir la menstruació siguin una opció per al municipi.

Des de Rezero hem elabprat el Pla d’equitat menstrual de la Generalitat de Catalunya i hem assessorat a una desena d’ajuntaments i consells comarcals.

Contacta’ns i t’expliquem les diverses possibilitats.Fes difusió!

Dóna’ns a conèixer un lavabo amic de la menstruació sostenible.

Fes difusió a les teves xarxes socials amb #NouPeríode.

Comparteix el vídeo que tenim penjat a Youtube.

Difon els materials que compartirem durant la Environmenstrual Week (19-26 d’octubre 2022).


Amb el suport de:


Imatges

Altres projectes

Webinars Rezero

Seminaris web organitzats per Rezero en el marc del 15è aniversari, amb la participació de veus de referència per mostrar les millors pràctiques en residu zero en l’àmbit de la menstruació sostenible, la prevenció d’envasos plàstics per aliments, el comerç sostenible, les pràctiques de turisme sense residus… Els seminaris web celebrats el 2020 han estat […] Veure més

No volem una salut de plàstic

Aquesta campanya és un crit d’alerta sobre les conseqüències per a la salut dels envasos plàstics alimentaris d’un sol ús. Rezero va analitzar l’orina de 20 persones amb projecció pública i, amb els resultats a la mà, va crear una campanya de sensibilització per donar a conèixer el problema a la ciutadania: fins a 21 […] Veure més

Jo consumeixo conscientment – #JøCøcø

La campanya #JøCøcø és una font d’inspiració i idees per a les persones que volen fer un consum conscient. Inclou una sèrie web amb experiències de consumidores reals, interactius amb informació pràctica, un cicle de xerrades per a municipis, formació en línia i propostes per passar a l’acció. Cada cop més persones s’esforcen per reduir […] Veure més