fbpx
Societat Residu Zero

8M2021 – La dona i la presa de decisions en l’àmbit de la gestió dels recursos

Context 8 de març 2021 – Dia Internacional de les Dones

Rezero som una entitat que anhelem una societat feminista que valora els recursos que proveeixen els sistemes naturals i integra tots els materials en processos cíclics, sense matèries tòxiques, ni productes que quedin sense ús.

Creiem en posar la vida en el centre de les decisions, una vida digna per tothom, que estimuli el benestar i el creixement de les persones i una presa de decisions de forma democràtica i equitativa.

Per fer-la possible creiem, des de sempre, en la importància de teixir complicitats i camins en comú amb diferents sectors, tant a nivell polític, econòmic i social. Treballar en xarxa sempre ens ha caracteritzat i, al llarg d’aquests 15 anys de recorregut, són moltes dones les que han empès amb convicció i esforç actuacions importants en el camí cap a la societat Residu Zero.

Durant aquesta setmana i dins el context del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, alçarem la veu des de tots els sectors perquè, el teixir entre dones de diferents àmbits, és clau per reivindicar el nostre paper en la societat. Ens unim al procés de visualització de la força i la potència que tenim juntes.

Volem fer visible amb contundència com d’important són les relacions que creem vers l’entorn i amb les persones, com emprenem, com integrem les emocions i la intuïció en la nostra vida laboral. No volem seguir afavorint els mecanismes del capitalisme patriarcal i depredador sense introduir de veritat els valors de la dona en les decisions locals i mundials. Som les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars, però som les treballadores més precàries i amb els sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, medi ambient, administració, hoteleria, serveis, comerç, neteja…).

L’àmbit dels residus i la gestió dels recursos ha estat molt masculinitzat malgrat hi ha dones altament qualificades i capacitades. Tot i així, ara les dones cada vegada tenim més presència i, el que és més important, estem aportant una nova manera de veure els residus-recursos, d’afrontar el reptes i gestionar els conflictes i els equips humans. Les dones tenim un paper primordial en la lluita contra el canvi climàtic i l’aprofitament dels recursos. Som imprescindibles per la sostenibilitat del planeta.

Gràcies a totes les dones que han participat d’aquesta modesta però contundent campanya.

Si us heu sentit identificades i voleu col·laborar amb nosaltres, tenim en ment un anàlisi i estudi de la situació de la dona en l’àmbit dels residus. Ens agradaria que forméssiu part de Rezero -sent sòcies (gentRezero)- per impulsar els estudis que tenim pensats cap a la societat Residu Zero. Vens?

Clica aquí