fbpx
2023 / Actualitat

A Rezero #SomFòrum

A Rezero #SomFòrum, perquè ja som membres de ple dret del Fòrum de la Societat Civil, perquè el model de societat residu zero que nosaltres perseguim, és una condició indispensable per a transitar cap a un nou model econòmic, ecològic i social. 

Cap a un nou model

Quan la crisi causada per la COVID va aguditzar altres crisis que ja es patien d’anys enrere, la societat Balear, organitzada en entitats, associacions i col·lectius, es reagrupa baix un únic paraigua, el Fòrum de la Societat Civil. La intenció no és altra que convertir-se en interlocutor únic amb l’administració, aportar idees per fer front als múltiples reptes de futur i posar a disposició de tota la societat el coneixement col·lectiu que, com entitats, representam.

Ja el desembre de 2022, el Fòrum va fer públic El Futur que volem. Un document on es desgranen les propostes i projectes per impulsar la transició econòmica, ecològica i social a les Illes Balears. Al llarg de prop de 200 pàgines es recullen propostes concretes sobre temes com reconversió turística, economia blava, sector primari, economia social i solidària, transició energètica, mobilitat, habitatge, renda bàsica universal, etc. Aquest document, fruit de dos anys d’anàlisi i feina, ha estat elaborat per una trentena de persones expertes en diferents disciplines, provinents de les entitats que conformen el Fòrum de la Societat Civil.

Ara, des de Rezero podem ser proactives aportant al Fòrum tota la nostra experiència, treballant col·lectivament i pensant de manera transversal perquè aquest nou horitzó per Balears sigui cada vegada més proper i perquè avançant, ningú quedi enrere. 

Una societat més conscient

Estem convençudes que el treball en equip ens permetrà assolir fites en drets socials i laborals, en mitigar els efectes del canvi climàtic i la sobreexplotació dels recursos i del territori, les desigualtats socials i en trobar les alternatives a una economia totalment desequilibrada pel monocultiu turístic. I amb tot, una societat més conscient del que obté de la natura i que respecta l’entorn i les persones. Per tot això, a Rezero #SomFòrum!

Escoltau la intervenció de Roser Badia a l’espai Fòrum dins el programa Entre Avui i Demà d’IB3 Ràdio, el passat 15 de maig.