fbpx

Avantprojecte Llei Catalana de Residus (2022-2023)

A debat l’Avantprojecte de la Llei Catalana de Prevenció i Gestió dels Recursos

Les coses estan canviant i el nostre impuls pot esdevenir primordial.

Des de Rezero us convoquem a una trobada el dimecres 15 de juny a les 9.30h perquè, entre totes, establim les bases que ha de considerar la nova Llei Catalana de Prevenció i Gestió de Residus per construir una societat més justa, sostenible i respectuosa.

Com possiblement sabeu, el context normatiu en l’àmbit de residus està evolucionant molt ràpidament:

El 3 de juliol de 2021 va entrar en vigor la Directiva Europea de Plàstics d’un sol ús.

El 31 de març d’aquest any es va aprovar la Ley Española de Residuos y Suelos Contaminados

El 6 de maig d’enguany es va publicar el nou text del Proyecto del Real Decreto de Envases y Residuos de Envases que ja ha passat el procés d’al·legacions.

A nivell català, després d’una llarga espera sembla que, per fi, el Govern català engegarà aquest estiu el procés d’exposició i participació pública a l’Avantprojecte de Llei Catalana de Prevenció i Gestió de Residus, al qual algunes entitats i organitzacions hem tingut accés. Un procés essencial per donar resposta als reptes ambientals, socials i econòmics, que en són molts, i requereixen d’una llei transformadora. En aquest sentit, l’impuls de la societat pot esdevenir essencial davant altres interessos.


Tenim davant una oportunitat perquè les entitats socials i ambientals de Catalunya puguem exigir el que creiem necessari per aconseguir una societat més justa i resilient.

Per això, Rezero, acompanyades per les companyes d’Opcions, volem fer una trobada d’entre una hora/hora i mitja -presencial o online- per explicar-vos i intercanviar les línies clau de la nova llei i convocar-vos a una acció performàtica el proper dimarts 5 de juliol al matí per portar a govern les demandes acordades entre totes.


INFORMACIÓ PRÀCTICA DE LA TROBADA
Dia: Dimecres, 15 de juny
Hora: de 9:30h a 11:00h
Lloc: Grup ECOS, Carrer Casp, 43, Barcelona (Sala Polivalent)

Esperem veure’ns i, si ens podem abraçar, molt millor!
Salut!