fbpx
Societat Residu Zero

La primera Biblioteca de les Coses continua creixent i sent referent per a altres municipis

La Biblioteca de les Coses de Sant Martí continua creixent! No tan sols augmenta sense parar el nombre d’usuàries, sinó que també s’hi van introduint millores. Per exemple, a partir d’ara ja poden recollir i tornar els objectes fora de l’horari d’atenció al públic.

Armariets per a les amigues i superamigues


Aquesta facilitat s’ha pogut introduir gràcies a la complicitat de la Taula Eix Pere IV i Ca l’Isidret. No només han cedit l’espai per als armariets on es dipositen els objectes que es recullen o es tornen quan la Biblioteca és tancada, sinó que també hi col·laboren donant les claus a les persones que han d’accedir-hi. Per a la instal·lació dels armariets també ha estat imprescindible el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Per poder recollir o retornar als armariets, només cal demanar-ho en fer la reserva i esperar a rebre la confirmació. Això sí, és un avantatge que de moment és exclusiu per a les amigues o superamigues de la Biblioteca.

En aquest nou vídeo sobre la biblioteca, ja s’hi poden veure els armariets.

Trobada comunitària per tenir cura del catàleg


D’altra banda, el grup motor de la Biblioteca ha engegat una nova activitat que ha estat tot un èxit. Dissabte 25 de novembre es va organitzar la primera jornada comunitària de treball. Una quinzena de persones van reunir-se per posar en solfa alguns dels darrers objectes donats: des d’un focus i trípode per a sessions fotogràfiques a una bota ortopèdica, passant per una paella. Alguns només necessitaven una mica d’aigua i sabó, d’altres es van reparar amb el suport de Restarters. Entre neteja i reparació hi va haver temps per a esmorzar i vermut i, sobretot, per a converses i bromes. En total, es van condicionar o descartar una trentena d’objectes, alguns dels quals ja s’han incorporat al catàleg.

Les assistents en van fer una valoració tan positiva, que ja s’ha decidit que es repetirà l’experiència. Les properes convocatòries es faran pel canal d’Instagram, on també es comparteix el dia a dia del projecte.

Referent per a altres projectes


Quan es va inaugurar, la Biblioteca de les Coses de Sant Martí es va convertir en la primera del país. De seguida va esdevenir un referent per a la creació d’altres espais de préstec. Des de llavors, les entitats impulsores del projecte, Rezero i Nusos, han assessorat diverses entitats sobre els passos a seguir per reproduir el projecte. D’altra banda, ofereixen suport tècnic a ajuntaments que també volen comptar amb una iniciativa així al seu territori.

Si vols que al teu municipi o al teu barri també hi hagi una biblioteca de les coses, contacta amb nosaltres.

22 de desembre de 2022