fbpx
Societat Residu Zero

Més de 700 comerços estan certificats per Rezero per garantir a les persones un consum conscient

La venda a granel, de proximitat i de producció ecològica, que donen suport a models de producció més sostenibles, són tendència i augmenten any rere any amb creixements constants

Avui s’ha presentat públicament la nova estratègia de la certificació Comerç Verd de Rezero, la primera certificació que garanteix el consum conscient

Amb el nou llançament, els comerços certificats, que estan geolocalitzats, gaudeixen de visibilitat, una plataforma de participació, serveis de comunicació, formacions i recursos de posicionament comercial


Presentació pública de Comerç Verd a Girona

Avui a Girona en el marc del Refill Day s’ha fet la roda de premsa per presentar la nova estratègia de Comerç Verd la primera certificació que garanteix a la clientela fer un consum conscient. Aquesta certificació, la proporciona Rezero que és qui s’encarrega de certificar els comerços de proximitat que compleixen amb una oferta sense residus, de proximitat i ecològica en pro de la sostenibilitat i la reducció d’envasos. Els comerços que obtenen aquesta certificació de Comerç Verd reivindiquen el paper tan important que tenen en la reducció de residus d’envasos i embolcalls i en oferir productes més respectuosos amb el medi ambient i la salut de les persones.

L’any 2023 es podran generar 10.000 llocs de treball en el sector comercial que fomenta la venda a granel

Els darrers anys hi ha hagut un creixement significatiu de botigues especialitzades en la venda a granel sense envasos, de proximitat, i de producció ecològica. És un sector a l’alça, no només pel nombre d’establiments, sinó també pel volum de vendes i el nombre de persones que hi treballen. A l’estudi “Botigues lliures d’envasos a Europa“ es calcula que l’any 2023 es podran generar 10.000 llocs de treball en el sector comercial que fomenta la venda a granel, sense envasos. Pel que fa a les opcions d’alternatives de consum, com el comerç just i la producció ecològica, que donen suport a models de producció més sostenibles, han anat augmentant de manera important en els darrers anys amb creixements constants. Pel que fa al consum de productes alimentaris amb certificació ecològica, en els últims deu anys ha crescut exponencialment. L’any 2019 el comerç de productes ecològics a Catalunya va facturar gairebé 10 vegades més que el 2010, assolint un volum de 321 milions d’euros.

Josep M. Vergés, president de PIMEComerç Girona, ha declarat que “en la situació actual de crisi econòmica i de recursos, el comerç local continua oferint la millor opció per una compra sense residus, de proximitat i sense tòxics. ”

Per altre costat, Rosa García, directora de Rezero, ha afegit que, “des de Rezero, amb la certificació Comerç Verd, volem contribuir a enfortir el paper del comerç local com a motor de canvi cap a la societat Residu Zero. Els comerços tenen ara a la seva disposició aquest nou espai d’interacció, coneixement i visibilitat.”

Actualment, hi ha més de 700 comerços certificats per Rezero com a Comerç Verd (en categories com alimentació, neteja i higiene, llar, moda i calçat, estètica, papereria i copisteria, artesania, dietètica i salut, oci, infants, animals i plantes i jardineria). Alhora, 20 municipis d’arreu de Catalunya i les Illes Balears, entre els quals hi ha Barcelona i Girona, han fomentat la certificació Comerç Verd entre els comerços del seu territori per tal de fer més accessible a la ciutadania aquesta oferta.

Moritz Hallama, de la botiga certificada com a Comerç Verd El Rebost, ha declarat que “les persones necessitem iniciatives com Comerç Verd perquè oferim alternatives que són millors pel medi ambient i per la nostra salut. Seguim molt optimistes i positives perquè això és el futur”.

Aquest nou impuls de la certificació Comerç Verd de Rezero ha rebut el suport de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Europea, a través del projecte H2020 ATARCA.