fbpx
Societat Residu Zero

El comerç, motor de canvi a Cornellà, Manacor i Esporles

Els tres municipis impulsen accions per promoure i visibilitzar una oferta comercial més sostenible.


Per apropar-nos a una societat que minimitza al màxim la seva generació de residus, és imprescindible disposar d’opcions que ens permetin desenvolupar amb totalitat el nostre dret de fer un consum responsable i un estil de vida residu zero. En aquest camí, els comerços de proximitat hi tenen un paper clau. És per això que fa més de quinze anys que, des de Rezero, donem suport al sector. Impulsem projectes que el posen en valor, valorant i premiant aquells comerços que fan esforços per fer la seva oferta més sostenible. En aquest recorregut, hem certificat com a Comerç Verd més de 600 comerços al territori català. Són establiments que tenen productes a granel, en envasos retornables, de proximitat i ecològics, i que fomenten la reutilització i la prevenció de residus.

Comerç Verd a Cornellà i Manacor

Aquest any, hem seguit visitant municipis per aconseguir que el Comerç Verd arribi al màxim de població. Això s’ha traduït en la incorporació de 53 comerços del municipi de Cornellà, i també hem fet el salt a les Illes Balears. Per fi, podem celebrar que Manacor es converteix en el primer municipi balear amb comerços que obtenen la certificació de Comerç Verd, 52 en concret. A més, des de l’Ajuntament s’ha volgut anar més enllà i s’han dissenyat dues guies informatives per ciutadania i comerços, en què es recullen bones pràctiques per fer un consum responsable al comerç local i millorar la sostenibilitat en l’oferta respectivament. Alhora, s’ha publicat el vídeo següent, que posa en valor l’oferta sostenible del municipi i repassa els avantatges de fer un consum responsable.

Esporles, treballant per la sostenibilitat

En una línia similar, a Esporles (Mallorca) hem visitat comerços, restaurants i hotels. L’objectiu era conèixer l’aplicació de criteris de sostenibilitat en l’oferta, per tal de destacar les opcions de consum responsable i prevenció de residus que ofereixen i facilitar-ne la identificació a la ciutadania. A més, s’ha fet un anàlisi dels punts a millorar i ja s’estan estudiant actuacions per ajudar-los a fer una transició cap a una oferta més sostenible facilitant-los recursos i alternatives.

Si vols que l’oferta comercial del teu municipi també avanci cap al #ResiduZero, contacta amb nosaltres i t’expliquem com podem ajudar-t’hi. Contacte: Laura Sanz – lauras@rezero.cat.

31 de gener de 2022