fbpx
Re-solucions i serveis

El paper de Rezero en el Compromís Barcelona Plàstic Zero

El passat 14 de juliol es va presentar el Compromís Barcelona Plàstic Zero en un acte en línia presidit per Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica. El Compromís, impulsat en el marc de la Taula Plàstic Zero, recull projectes i accions de diverses organitzacions de la ciutat, amb l’objectiu de fer un pas endavant en la reducció dels plàstics d’un sol ús.

Rezero ha tingut un paper clau en l’articulació d’aquest nou espai de treball de la ciutat, ja que ha dut a terme la secretaria tècnica de la Taula Plàstic Zero. Tot i el context de pandèmia, Rezero ha pensat i dinamitzat sessions atractives i productives, on s’ha posat coneixement en comú i s’han creat sinergies entre les participants. El Compromís és un dels fruits d’aquesta feina, però també els gairebé 50 projectes de reducció de plàstic d’un sol ús que s’han pogut identificar.

Dos d’aquests projectes han estat aportats per Rezero: el Protocol de Reutilització, adreçat als establiments comercials per avançar en la reducció dels plàstics d’un sol ús, i també Salut de Plàstic, que posa el focus en l’impacte de l’ús dels plàstics en la salut de les persones. Altres projectes que recull el Compromís són Bûmerang, un sistema d’envasos reutilitzables per a menjar per emportar; Pana, un servei de lloguer de bolquers reutilitzables, i Sobres Mestres, un càtering sense envasos d’un sol ús.

Per tirar endavant el Compromís Barcelona Plàstic Zero es va crear un grup motor, del qual Rezero ha estat membre. Ara s’ha creat un espai públic del Compromís al Decidim Barcelona, accessible per a qualsevol persona i on es pot consultar el document del Compromís. En aquest vídeo de presentació del Compromís, es mostra la tasca de les entitats que ja en formen part.

L’objectiu és que altres entitats se sumin al Compromís, ja que només amb la participació i col·laboració proactiva dels diferents agents socials i econòmics, cadascú dins el camp de la  seva expertesa, la ciutat podrà avançar cap a un model més saludable i compromès amb el futur.