fbpx
Re-solucions i serveis

Èxit del JoCoco a Santa Eulàlia de Ronçana

Al municipi de Santa Eulàlia de Ronçana el projecte JoCoco ha estat molt ben acollit per la ciutadania. S’hi ha organitzat un cicle de cinc sessions per promoure el consum conscient que han comptat amb una nombrosa assistència.


Rezero va impulsar l’any 2018 el projecte JoCoco, que inclou la premiada sèrie web “Objectiu Rezero”, on diverses persones assumien el repte de viure sense residus. Des de llavors, Rezero ha contribuït a disseminar la mateixa idea a diversos municipis catalans.

 

Santa Eulàlia de Ronçana és Coco

Aquesta primavera la campanya JoCoco ha arribat a Santa Eulàlia de Ronçana. S’hi ha organitzat un cicle de cinc sessions per promoure hàbits de consum residu zero. La primera sessió va servir per introduir el concepte residu zero i donar claus per posar-lo a la pràctica en el dia dia. La segona es va posar el focus en un aspecte clau si es volen evitar els residus i els tòxics: la neteja i la higiene personal. La tercera sessió va ser una passejada pel poble amb l’objectiu de visitar els diversos establiments que permeten fer un consum conscient i sense residus. La darrera sessió va servir per resoldre dubtes, compartir impressions i fer un repàs general als continguts previs.

Jococo a Santa Eulàlia de Ronçana

 

Perfils diversos

Entre les persones que van assistir a les sessions els perfils eren molt diversos: des de qui ja duia un estil de vida residu zero envejable, a qui tot just començava. Però tothom hi va arribar amb moltes ganes de participar. Això ha fet que les trobades hagin estat molt riques i s’han pogut compartir moltes experiències i coneixement del territori.

JoCoco a Santa Eulàlia de Ronçana

Cristina Fígols, tècnica de medi ambient de Santa Eulàlia de Ronçana.

La tècnica de medi ambient de Santa Eulàlia de Ronçana, valora molt positivament l’experiència: “Estem molt satisfets de l’assistència i de l’interès de les persones que han participat a les sessions. Els continguts són molt interessants i aprofundits i durant les trobades hem tingut temps per expressar dubtes, preguntar, donar-nos consells els uns als altres. S’ha generat un grup amb tan bona sintonia que fins i tot hem creat un grup de whatsapp! En resum, una experiència molt recomanable, pràctica, divertida i enriquidora.”

 

Un repte i un lot

Ara les assistents i les seves famílies tenen un repte: reduir al màxim els residus de casa seva durant un mes. Per facilitar-los aquesta tasca se’ls va lliurar un lot de productes reutilitzables com ara carmanyoles o embolcalls per als entrepans. Però sobretot, tenen a favor tot el que han après i compartit durant les cinc sessions!

 

Si vols més informació sobre el JoCoco, contacta amb nosaltres!
 
Aquestes sessions s’han fet gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.
 
Maig 2022