fbpx

Comerç Verd a l’IES Manacor

Manacor.- 24.05.23 Donant continuïtat a les accions realitzades en el marc del projecte de Comerç Verd, durant el 2023, l’Ajuntament de Manacor ha impulsat un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) duit a terme per Rezero amb estudiants de l’IES Manacor.

El projecte s’ha desenvolupat entre el 23 de gener i el 6 de març amb 5 sessions d’una hora i mitja cadascuna. Els resultats es varen exposar a la fira de formació professional de Manacor el passat 3 de maig. Hi van participar 3 grups de l’IES Manacor del grau mitjà d’Activitats Comercials i del grau superior de Màrqueting i Publicitat. En total, 69 alumnes d’entre 15 i 22 anys.

Bloc d’aprenentatge


El bloc d’aprenentatge va consistir en adquirir expertesa sobre la problemàtica associada als actuals models de producció i consum. Especialment, els problemes vinculats a la sobreproducció i l’ús de plàstics d’un sol ús, així com les alternatives de consum que existeixen, el consum conscient i l’estil de vida residu zero. 

Es van dur a terme dues sessions teòriques a l’aula i la darrera va consistir en una ruta per diversos establiments del Comerç Verd per tal de poder conèixer la seva oferta de productes sostenibles, així com poder conversar amb les persones comerciants. En la segona part del servei, l’alumnat va haver de construir propostes per tal de treballar en la sensibilització ambiental i social en els comerços, tot reforçant el missatge comunicatiu del Comerç de Manacor.Bloc de servei

Es van elaborar diversos materials gràfics amb l’alumnat. Cada grup va treballar en funció de les seves inquietuds i capacitats. Així, es van crear visuals per a Instagram, cartells i tríptics. A més, es va elaborar una enquesta per tal de conèixer els hàbits de consum de l’alumnat del centre. També es va gravar un vídeo explicatiu, amb diverses entrevistes, i un altre sobre com donar una segona vida als materials que tenim per casa. 

Aquestes propostes es van exposar a la fira de formació professional del municipi. A més, unes quantes s’aprofitaran per enriquir la comunicació del Comerç Verd a Manacor. L’experiència ha estat molt ben valorada, tant per part del professorat, com de l’educadora i l’alumnat.