fbpx
Re-solucions i serveis

El consum conscient arriba a Sant Joan Despí amb Jo CoCo

Al Sant Joan Despí s’ha organitzat el cicle de sessions Jo CoCo per promoure el consum conscient, i s’ha comptat amb una nombrosa assistència.

Rezero va impulsar l’any 2018 el projecte JoCoco, que inclou la premiada sèrie web “Objectiu Rezero”, on diverses persones assumien el repte de viure sense residus. Des de llavors, Rezero ha contribuït a disseminar la mateixa idea a diversos municipis catalans.

Sant Joan Despí s’apunta al CoCo

Aquest any, la campanya JoCoco ha arribat a Sant Joan Despí. S’hi ha organitzat un cicle de cinc sessions per promoure hàbits de consum residu zero. La primera sessió va servir per introduir el concepte residu zero i reflexionar sobre el model de consum actual. En la segona, es va posar el focus en un aspecte clau si es volen evitar els residus i els tòxics: la neteja i la higiene personal. La tercera sessió va servir per conèixer alternatives de consum conscient de béns duradors i serveis. I en la darrera sessió es van acabar de comentar alguns temes com les festes, els viatges o la prevenció del malbaratament alimentari.

Entre les persones assistents hi havia qui ja duia un estil de vida residu zero, i qui encara tenia molt per recórrer. Però tant els uns com els altres van participar amb ganes i van aprendre moltíssim! Les experiències i coneixements arrelats al territori compartits per unes i altres, van fer de les sessions espais molt enriquidors.

Davant l’èxit d’assistència i d’interès creat, l’alcaldessa de Sant Joan Despí va venir a compartir amb nosaltres una de les sessions.

Un repte i un lot

Teníem un repte per les assistents i les seves famílies: reduir al màxim els residus de casa seva durant un mes. Per facilitar-los aquesta tasca se’ls va lliurar un lot de productes amb elements reutilitzables com bosses de malla i carmanyola, i altres com una melmelada d’aprofitament feta amb les taronges dels arbres del municipi. Però sobretot, tenen a favor tot el que han après i compartit durant les cinc sessions!

Si vols més informació sobre el JoCoco, contacta amb nosaltres!

Aquestes sessions s’han fet gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.