fbpx
Societat Residu Zero

La COP25 presenta la Llei balear de residus com a exemple per al compliment dels Acords de París

La conselleria de Medi Ambient i Territori, convidats per Rezero i Ecodes, han assistit a la primera assemblea de l’òrgan que vetllarà pel compliment dels objectius contra el canvi climàtic.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general d’Educació Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han explicat el contingut de la Llei de residus i sòls contaminats en la primera assemblea de la comunitat #PORELCLIMA, la plataforma multiactor que es proposa implementar amb ambició els acords de París a l’Estat espanyol.

El conseller Mir s’ha mostrat molt satisfet per poder haver participat en l’acte. “Quan vam presentar l’avantprojecte de Llei, molts ens van acusar d’agosarats i van advertir que Europa no ho permetria. Avui, la Llei de residus està en línia amb la nova directiva de plàstics d’un sol ús europea i permet que les Illes Balears sigui referent a la COP25”, ha afirmat.

Per la seva banda, Sansó ha assegurat que “la prevenció i la reutilització, que són les principals apostes d’aquesta Llei, són les eines més efectives per lluitar contra el canvi climàtic pel que fa a la producció”. La directora general de Rezero, Rosa García, ha afegit que “si la COP25 és una crida a l’acció, estem felices d’acompanyar al govern balear avui, ja que considerem que la Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears és un gran exercici de responsabilitat amb el territori i les generacions futures per part de tots els actors que hi han participat: entitats ecologistes, empresarials, consells insulars, el Govern i els grups parlamentaris. I alhora, és també un full de ruta cap a la transformació del model productiu i de consum. Un pla d’acció decidit, esperançador i inspirador per avançar cap a la societat residu zero a les illes i a tots els territoris”.

Font: Rezero