fbpx
Re-solucions i serveis

La maleta pedagògica “Regles sense residus”, ja disponible


S’incorpora al Servei de Documentació d’Educació Ambiental de Barcelona la maleta pedagògica “Regles sense residus”, ideada per Rezero.


Inclou, entre d’altres, mostres de diversos productes menstruals reutilitzables i un joc d’estris per disseccionar compreses i tampons d’un sol ús i analitzar-ne la composició.


La maleta pedagògica “Regles sense residus” és un material concebut per Rezero i elaborat en el marc de la microxarxa Pla de prevenció de residus, que agrupa diversos centres educatius del projecte Escoles + Sostenibles de Barcelona.
L’objectiu de la maleta és apropar informació rigorosa i contrastada sobre la menstruació, els productes menstruals i els seus impactes en la salut i el medi natural. Alhora, ofereix eines perquè els centres educatius afavoreixin una vivència en positiu d’aquest fet fisiològic.

Contingut


La maleta conté un ampli ventall de recursos que permeten treballar a l’aula tot el que envolta la menstruació:

  1. Informació sobre la regla i l’educació menstrual
  2. Activitats d’educació menstrual per a l’aula
  3. Llibres i recursos pedagògics
  4. Joc de dissecció de tampons i compreses
  5. Productes reutilitzables per a la regla
  6. Pàgines web recomanades
Maleta "Regles sense residus"

Els productes que inclou la maleta, i la maleta mateixa, s’han escollit tenint en compte criteris ecològics i de comerç just. S’han prioritzat marques ètiques i productes de proximitat, fets amb materials ecològics i lliures de tòxics. Per exemple, la maleta mateixa és de l’empresa barcelonina Demano i està fabricada amb banderoles reciclades. El disseny gràfic és de l’estudi Punts Volats.

Maleta "Regla sense residus"

Disponible en préstec


Ara la maleta s’ha incorporat a l’oferta del Servei de Documentació d’Educació Ambiental. Es tracta d’un espai de coneixement que ofereix informació i recursos d’educació ambiental adreçats a persones i entitats interessades en l’educació per la sostenibilitat. Està ubicat a l’equipament municipal de La Fàbrica del Sol, al barri de la Barceloneta. Entre els recursos d’aquest servei de documentació hi ha altres maletes pedagògiques i també jocs, llibres i material audiovisual.

Un suport valuós per a l’educació menstrual a les aules


Cada vegada són més els centres educatius que aposten per introduir l’educació menstrual a les aules. Encara hi ha molts tabús per trencar i, per tant, també hi ha molt desconeixement, per exemple, sobre els productes menstruals reutilitzables. La maleta pedagògica és una eina molt completa per facilitar la preparació d’aquestes sessions i fer-les més riques i atractives per a l’alumnat.

Si t’interessa disposar de la teva pròpia maleta “Regles sense residus”,

24 d’abril de 2023