fbpx
Societat Residu Zero

Les solucions i propostes de Rezero per dir adéu al plàstic arriben a Sant Boi

El dimecres 4 de març es va presentar la campanya «Sant Boi plàstic zero» per canviar les bosses i els embolcalls de plàstic d’un sol ús per uns altres reutilitzables als mercats de la ciutat. L’objectiu és desplastificar la compra a la ciutadania de Sant Boi.

La campanya es realitzarà als mercats del Centre La Muntanyeta, Sant Jordi, Torre de la Vila i Ciutat Cooperativa i, més endavant, s’estendrà als comerços de la ciutat. Els paradistes rebran carmanyoles i bosses reutilitzables, tant per embolcallar els productes exposats com per utilitzar-los en el moment de la venda. A cada mercat hi haurà punts informatius sobre la campanya adreçats a la ciutadania.

A més, des de Rezero rebran informació i assessorament personalitzats sobre comerç responsable i sostenible per promoure els processos cíclics i sostenibles i models de producció i consum cap al residu zero.

La campanya forma part del compromís de l’Ajuntament de Sant Boi amb el planeta i de l’estratègia per construir una ciutat sostenible i saludable.

Sant Boi és, des del mes de novembre de 2018, una ciutat lliure de plàstics. El Ple municipal va aprovar per unanimitat una moció que proposava mesures per reduir l’ús d’envasos de plàstic (sobretot plàstics d’un sol ús). Des d’aleshores, s’han fet passes per fer realitat aquests objectius.

Font: Rezero, 2019