fbpx

Pòdcast Rezero: Calen més lleis per avançar cap al residu zero

“Si es volen fer canvis, s’han de fer lleis d’obligat compliment, si no, estem fent greenwashing

Rezero conversa sobre lleis i residu zero amb Sebastià Sansó , Director de Residus i Educació Ambiental de les Balears, impulsor d’una llei pionera en l’àmbit europeu

Foto: Marta Amat – Rezero

Retornar als productors els residus que generem, eliminar els embolcalls de plàstic de les fruites i verdures dels supermercats, posar multes als consumidors que no reciclin… quines són les polítiques més eficaces per avançar cap a la societat residu zero? Amb aquesta pregunta comença aquest nou episodi de ‘Rezero, que conversa amb Sebastià Sansó, director de Residus i Educació Ambiental de les Balears i un dels promotors d’una llei pionera en gestió de residus en l’àmbit europeu. “Més de tres anys després d’haver-la aprovat, faríem mil canvis”, afirma Sansó, que admet que cal ser innovador per poder-la aplicar.

Un dels primers assoliments d’aquesta llei va ser l’eliminació de les anelles de plàstic com a element d’unió de les llaunes. També s’han prohibit les càpsules de cafè no reciclables i els envasos d’un sol ús per a begudes en grans esdeveniments.


‘Els prescindibles’ de l’actor i director teatral Toni Gomila

  • Les ampolles de vi de vidre. En lloc de llençar-les al contenidor verd, per què no es poden reutilitzar?

‘Els imprescindibles’ de Sebastià Sansó

Llibres:

  • ‘El pis de la Badia’, de Miquel Àngel Riera
  • ‘L’amiga genial’, d’Elena Ferrante

Cançó:

  • ‘De mica en mica’, de Joan Manel Serrat

Escolta el pòdcast aquí:


Escolta els altres capítols de Pòdcast Rezero