fbpx
Societat Residu Zero

Manacor, primer municipi balear amb la certificació “Comerç Verd”


El certificat de Rezero “Comerç Verd”, que a Catalunya ja compta amb més de 600 establiments, aterra a Balears. L’Ajuntament de Manacor, de la mà de Rezero, ha iniciat una campanya per certificar els comerços del municipi que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que aposten per la reducció de residus amb solucions com la venda a granel o l’ús d’envasos retornables. Els establiments que compleixen algun d’aquests requisits son certificats com a “Comerç Verd” amb un distintiu a l’entrada i la inclusió dins el mapa del projecte www.comercverd.cat, facilitant d’aquesta forma la seva localització per aquelles persones que volen consumir de forma responsable. Ara ja hi ha una cinquantena d’establiments identificats i localitzats al mapa. Es tracta d’establiments de diversos tipus, com ara botigues d’alimentació, de cosmètica o de productes de segona mà, i també ferreteries, farmàcies i floristeries.

banner-comerçverd

Característiques dels comerços verds

La certificació de Comerç Verd de Rezero reconeix establiments que compleixen el requisit bàsic de vendre productes ecològics, a granel, de proximitat o en envàs reutilitzable. Però, a més, també poden reunir altres característiques:

  • Ser un petit comerç, local i de proximitat i ajuda a enfortir vincles amb la ciutadania i a dinamitzar el territori.
  • No distribuir gratuïta de bosses de plàstic. Promoure alternatives més respectuoses amb el medi ambient com les bosses compostables o reutilitzables.
  • Dur a terme bones pràctiques que permeten als consumidors comprar de manera responsable, com ara: reducció d’embolcalls; cabassos a disposició del client; no utilitzar safates de porexpan ni usar plàstic, cartró o bosses innecessàries; oferir i fomentar l’ús d’envasos reutilitzables.

Amb aquesta certificació, es dona visibilitat als comerços que ja fan una tasca important com a facilitadors del consum conscient, tant per la selecció de productes com per les facilitats per evitar els residus.