fbpx

Lavabos amics de la Menstruació Sostenible

Lavabos amics de la menstruació sostenible és un distintiu que vol posar de manifest el dret de les dones i persones menstruants a tenir accés a lavabos públics on poder exercir el seu dret de neteja i ús de productes menstruals segurs (lliures de tòxics), justos (accessibles) i circulars (reutilitzables).

Consulta tots els equipaments i espais de Barcelona que compten amb lavabos amics de la menstruació sostenible fent clic aquí.


Sou un equipament o servei obert al públic i vols obtenir el vostre distintiu?

Aquests són els passos que heu de seguir:

1. Identifiqueu els lavabos que compleixen els requisits per a ser senyalitzats:

Presència d’aixeta en el mateix compartiment individual del vàter.

Aprovisionament de sabó (preferiblement amb pH neutre i lliure d’additius com fragàncies o colorants) i paper de vàter (preferiblement reciclat i lliure d’additius com fragàncies o colorants).

Presència de paperera amb servei periòdic de buidatge i gestió adequada dels residus. En el cas del tèxtil sanitari o productes menstruals d’un sol ús, han d’anar a la fracció resta.

Servei de neteja garantint la netedat de l’espai i condicions d’higiene adequades.

Garantia del bon estat i funcionament de la infraestructura fixa com cadena del vàter, llum i sistema de tancament de la porta.

2. Poseu-vos en contacte amb nosaltres a laiag@rezero.cat i envieu-nos una foto del o els lavabos que voleu senyalitzar.

3. Us enviarem el o els distintius perquè els pugueu penjar!


Pots descarregar-te el cartell, aquí: