fbpx

Pòdcast Rezero – Carme Ruscalleda: “Anem curts de coneixements sobre alimentació sostenible”

El producte de proximitat és més saludable i genera il·lusió, segons la cuinera de Sant Pol

Rezero conversa amb Carme Ruscalleda.

El pòdcast Rezero posa èmfasi, en aquest episodi, en la informació sobre medi ambient. Ens bombardegen constantment amb informacions i dades, la majoria de la gent es queda amb els titulars i no llegeix els continguts sencers. Ens informem a través de les xarxes i no consultem les fonts originals. Aquest és un comportament molt estès que té com a conseqüència principal la desinformació i la infointoxicació.

Quan és el temps de menjar mongeta tendra? A l’estiu, i si en compres al gener ves a saber d’on ve i és caríssima. Com es cuina una arengada? Un producte molt econòmic, i en canvi la majoria no sabem treure’n partit. Amb els anys, hem perdut cultura culinària. La cuinera Carme Ruscalleda explica al pòdcast de ‘Rezero’ la importància del producte de proximitat per a una cuina sostenible i saludable. Segons Ruscalleda, “la dieta mediterrània és un estil de vida saludable en comunió amb la naturalesa i el producte de temporada”.

Un pa amb tomàquet i una truita a la francesa és un sopar impecable si el producte és de proximitat”
Carme Ruscalleda, cuinera

Segons Carme Ruscalleda, “si la farina és de qualitat, l’oli de primera categoria, el tomàquet dolç i sucós i els ous de matrícula zero, un pa amb tomàquet i una truita a la francesa és un sopar impecable, no és cuina de supervivència”. Per què sigui saludable la cuina és també il·lusió i emoció, conèixer qui hi ha al darrere de cada producte és important. Cal destacar el paper dels mercats com a prescriptors del producte de temporada.