fbpx

Informar sobre Medi Ambient, més enllà del sensacionalisme

Com afronten la divulgació mediambiental els mitjans de comunicació convencionals? Rezero conversa amb Elena Freixa, cap de la secció de Societat del diari ‘Ara’.

El pòdcast de Rezero posa èmfasi en aquest episodi en la informació sobre Medi Ambient. Ens bombardegen constantment amb informacions i dades, la majoria de la gent es queda amb els titulars i no llegeix els continguts sencers. Ens informem a través de les xarxes i no consultem les fonts originals. Aquest és un comportament molt estès que té com a conseqüència principal la desinformació i la info-intoxicació.

Hem informat molt de la crisi climàtica. Ara hem de passar comptes i informar de què s’està fent per combatre-la ”

Elena Freixa, cap de societat del diari Ara

Parlem dels reptes d’informar i divulgar temes mediambientals amb Elena Freixa, cap de la secció de societat del diari ‘Ara’, especialista en medi ambient. El temps de lectura cada vegada és més limitat, i els periodistes s’esforcen a sintetitzar informacions complexes, però, segons Elena Freixa, els mitjans de comunicació tenen l’obligació de generar continguts interessants que captin l’atenció per anar més enllà de l’actualitat.

Els prescindibles d’Ada Parellada, cuinera. Restaurant Semproniana

  • L’embolcall de plàstic de les fruites.
  • Viatges alimentaris innecessaris: els cítrics de Califòrnia, Turquia i el Brasil.

Llibres recomanats:

  • ‘Tierra de mujeres’, de María Sánchez.
  • ‘Si el cel es tornés vermell’, de Cori Calero.

Cançó:

  • ‘Oh la la’, d’Antònia Font.

Escolta-ho aquí:

Elena Freixa- diari ARA
Elena Freixa i Anna Peña