fbpx
Societat Residu Zero

Premis Rezero 2021 Catalunya – Les millors iniciatives catalanes en prevenció de residus i consum responsable


Aquest 2021, Rezero ha volgut de nou visibilitzar les iniciatives que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable. Una feina, a vegades poc fomentada i visibilitzada, però amb un important impacte tan social com mediambiental.

Amb aquest objectiu, ahir es va celebrar la 3a Edició dels Premis Rezero Catalunya, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Catalunya a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

L’acte d’entrega dels Premis, emmarcada en la celebració dels 15 anys de Rezero, va comptar amb l’assistència de 150 persones i va anar a càrrec del Patronat de Rezero i la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Àlex Goñi, president de PIMEComerç va entregar el Premi Rezero 2021 de Catalunya a Olga Rodríguez de YES FUTURE per oferir alternatives reals per a poder portar un estil de vida més sostenible en el dia a dia. És un únic espai on poder anar a omplir els diversos envasos de casa tant d’aliments, productes d’higiene de la llar o personal o qualsevol altre producte que es necessiti, fent una compra totalment residu zero.

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles i Xavier Gabarrell, director de l’ICTA UAB, van entregar el Premi Rezero 2021 de Catalunya en la categoria d’Entitat a Albert Alberich de la Fundació Formació i Treball pel córner de roba de 2a mà que han instal·lat a grans superfícies (Moda Re-).

Víctor Cardador, director a Catalunya de Urbacet va entregar el Premi Rezero 2021 de Catalunya a la categoria d’Empresa a Núria Nubiola de Back to Eco per innovar en minimitzar el residu tèxtil denim (texà) a Catalunya a través de la creació de productes reciclats. Mostren les diferents possibilitats de circularitat del tèxtil postconsum.

I, per últim, Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat i la MH Consellera Teresa Jordà van entregar el Premi Rezero 2021 de Catalunya al Consell Comarcal del Vallès Occidental Per la lluita contra el malbaratament amb projectes com Mercat Circular

Fotografies de l’entrega de Premis:
https://we.tl/t-0waPTRgkGT
(Autoria de les fotografies: Marta Amat / Rezero)


Llista dels finalistes de cada categoria

Categoria Comerç

Forn de pa Fortino

Ona Sana

Yes Future

Categoria Entitat

Opcions

L’Organització de Productors Pesquers Peix Blau de Catalunya

Fundació Formació i Treball

Categoria Empresa

Back to Eco

COCORO

Natulim

Categoria Administració

L’Ajuntament de Reus

El Consell Comarcal del Vallès Occidental

L’Ajuntament d’Argentona

Més informació dels finalistes:
https://rezero.cat/premis-rezero-3a-edicio-catalunya/