fbpx

Premis Rezero Balears 2021 a les millors iniciatives en prevenció de residus i consum responsable

Palma, 17 de desembre de 2021.- Ahir es va celebrar la 2a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

L’acte d’entrega dels Premis, emmarcada en la celebració dels 15 anys de Rezero, es va celebrar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i es va poder seguir també en streaming. Va comptar amb l’assistència del Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i la Consellera de Medi Ambient de Mallorca, n’Aurora Ribot, així com d’altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes.

Els Premis Rezero volen reforçar les iniciatives que avancen cap al Residu Zero distingint quatre categories: administració, comerç, entitat i empresa. La producció local i ecològica d’aliments, l’eliminació dels productes d’un sol ús, la venda a granel, la distribució en envàs retornable, la reparació o el reaprofitament són estratègies circulars que posen en valor els productes, els materials i els recursos per mantenir-los dins l’economia durant el màxim temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte de l’extracció de noves matèries. Unes estratègies que en el moment actual, ple d’incerteses, inspiren noves oportunitats, estalvien recursos i poden generar una gran diversitat de llocs de feina.

En l’edició d’enguany el jurat encarregat d’escollir les propostes guanyadores ha estat constituït per: Sandra Espeja, membre de la Fundació Marilles; Ferran Rosa, director de l’Institut Balears d’Energia; Lluis Amengual, periodista mediambiental; Salud Deudero, oceanògrafa; Jordi Mora, president de PIMEM; Daisee Aguilera, d’Alianza Residuo Cero.

Iniciatives premiades

Sandra Espeja, responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles  ha entregat el Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria COMERÇ a Ascensión Navarro de PELUQUERIA MOVE per facilitar la venda a granel de productes de perruqueria i promoure la reutilització d’envasos entre els seus clients. Per utilitzar productes de perruqueria amb criteris de proximitat i per la reducció dels plàstics i elements d’un sol ús en tot el que fa referència a la seva activitat professional.

Jordi Mora, president de PIMEM ha entregat el Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria EMPRESA a Enric Salvador, d’INDUSTRIAS ARGUI.  En aquest cas, es valora l’oferta en envasos reutilitzables i dispensadors de refill/reompliment per a hotels, residències i altres establiments. També l’oferta de detergents químics a granel i una gamma de detergents amb etiqueta Ecolabel, desenvolupats i produïts a les Balears. 

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles, ha fet entrega del Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria ENTITAT a Teresa Bestard del LABORATORI D’ABASTIMENT COOPERATIU – TERRANOSTRA .El jurat ha valorat l’impuls del primer supermercat cooperatiu de Mallorca, amb oferta de productes agroecològics i locals, i amb criteris d’equitat i sostenibilitat, com de prevenció de residus. Per apostar per la venda a granel i/o en envàs retornable i per donar suport i ampliar la demanda i l’oferta de productes locals, ecològics i lliures d’envasos a les Illes Balears.

I, per últim, Miquel Mir, Conseller de Mediambient i Territori del Govern Balear ha fet entrega del Premi Rezero 2021 de Balears en la categoria ADMINISTRACIÓ a Sebastià Llodrà de l’AJUNTAMENT DE MANACOR Per l’aprovació d’un Pla de Prevenció de residus ambiciós al municipi , mitjançant la recollida selectiva, amb la implantació progressiva del sistema de recollida porta a porta, la recollida de matèria orgànica , i per ser el primer municipi de Balears en incorporar-se a la xarxa Comerç Verd.

Fotos @MiquelJulià

Podeu veure més informació de tots els candidats aquí

Trobareu les fotografies de l’acte aquí