fbpx

Reflexions sobre les festes de Nadal

Nadal és època de tradicions i trobades familiars. Però també és el moment de l’any en què el consum domèstic es dispara: grans àpats i molts regals.

Segons Deloitte, aquest any la despesa mitjana per llar serà de 674€, 270 dels quals per comprar obsequis i 165 per menjar i beure. La resta, oci, restauració i viatges.

Per això és una bona ocasió per parlar de com i què consumim. En aquesta pàgina recollim algunes dades i reflexions a tenir en compte a l’hora de planificar les compres.

L’any 2022 ha estat especialment difícil pels comerços de proximitat: alguns no han tingut altre remei que tancar

Rezero demana a les administracions que fomentin i ajudin les botigues amb criteris sostenibles, més enllà de les campanyes institucionals de comunicació. I engresca a les persones a optar per un consum conscient durant les festes de Nadal.

>>Llegir article

Regalar roba, regalar plàstic

Regalar roba, regalar plàstic

La roba i el calçat seran els regals més habituals aquestes festes. Podria semblar que és una bona notícia si tenim en compte que, en principi, són productes de primera necessitat. Però les dades indiquen que aquests presents, com tot el sector tèxtil, tenen un greu impacte ambiental.

>>Llegir article

Inflació i malbaratament. Com s’entén això?

La inflació ens colpeja i el malbaratament alimentari inflaciona, com es pot entendre això? Malbaratar el menjar és una de tantes absurditats del nostre estil de vida, si no la més absurda

>>Llegir article