fbpx

Estratègies, visions i sinergies Residu Zero amb altres organitzacions de Zero Waste Europe

Durant l’última setmana d’abril s’ha celebrat l’assemblea anual de Zero Waste Europe amb un centenar de persones representants del residu zero a Europa. 

Un any més ens hem trobat amb la resta d’organitzacions que formen part de Zero Waste Europe amb l’objectiu de posar en comú i identificar sinergies dels principals objectius i prioritats de la xarxa, tant a nivell d’incidència política com en la implantació de projectes i solucions cap al residu zero. Aquest cop, ens hem trobat a Guimaraes, Portugal.

Des de Rezero hem pogut compartir la feina que fem, quines són les principals àrees de treball actuals i les emergents. Hem parlat dels èxits aconseguits en el darrer any, com l’aprovació del Pla d’Equitat menstrual i climateri, l’expansió de la xarxa de biblioteques de les coses arreu del país o el creixent interès pels sistemes de reutilització d’ampolles de vi, take away i e-commerce.

Alhora hem exposat les mesures de prevenció que s’inclouen en la normativa de residus, envasos i residus d’envasos (objectius específics de reducció i reutilització, mesures pel foment de la venda de productes a granel, en envasos reutilitzables, la prohibició de ftalats i BPA en els envasos, entre d’altres mesures).

Ha estat molt enriquidor compartir estratègies, visions i sinergies amb altres organitzacions que treballen en la mateixa línia que Rezero en altres territoris d’Europa. I, com que fa temps que sabem que no tot són flors i violes, també hem posat sobre la taula les limitacions i dificultats a les quals hem de fer front, moltes d’elles comunes per la majoria d’organitzacions com l’obtenció de finançament per la implantació de solucions.

Volem agrair a Zero Waste Europe tot l’esforç i l’organització per fer possible l’assemblea d’enguany.

28 d’abril de 2023