fbpx
Societat Residu Zero
2022 / Actualitat

Rezero reconeix les millors iniciatives Balears en prevenció de residus i consum responsable.

 

Palma, 28 d’octubre de 2022.- Ahir es va celebrar la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

L’acte d’entrega dels Premis es va celebrar al Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i va comptar amb l’assistència del Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, així com d’altres personalitats del món empresarial, social i econòmic de les Illes. L’acte va ser conduit per l’actriu Maria Rosselló.

Els Premis Rezero volen reforçar les iniciatives que avancen cap al Residu Zero distingint 4 categories: administració, comerç, entitat i empresa. La producció local i ecològica d’aliments, l’eliminació dels productes d’un sol ús, la venda a granel, la distribució en envàs retornable, la reparació o el reaprofitament són estratègies circulars que posen en valor els productes, els materials i els recursos per mantenir-los dins l’economia durant el màxim temps possible, reduint la generació de residus i l’impacte de l’extracció de noves matèries. Unes estratègies que en el moment actual, ple d’incerteses, inspiren noves oportunitats, estalvien recursos i poden generar una gran diversitat de llocs de feina.

En l’edició d’enguany el jurat encarregat d’escollir les propostes guanyadores ha estat constituït per : 

Maria Suau – Responsable de Medi Ambient de la Fundació Deixalles i membre del Patronat de Rezero

Lluís Amengual – Periodista i divulgador ambiental

Sandra Espeja – Responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles

Hazel Morgan – Presidenta d’Amics de la Terra Eivissa

Xavier Pastor – Biòleg, oceanògraf i activista

Jordi Mora – President de PIMEM

Sandra Espeja, responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles  ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria COMERÇ a: Cooperativa San Crispin, de Menorca  per ser un negoci arrelat al territori, amb bona oferta de producte local i ecològic, inclosa la venda a granel i el foment de la prevenció pel malbaratament alimentari. Belly Ester, presidenta de la Cooperativa San Crispín ha recollit el premi.

Jordi Mora, president de PIMEM ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria EMPRESA a: TH – Tot herba,  per haver estat pionera a tot l’Estat en cosmètica natural, aprofitant els principis actius de plantes mediterrànies, tot i apostant per formats d’envàs a granel i reutilitzables. Ha recollit el premi, el seu director, Enric Benito

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles, ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ENTITAT a:  Fundació Esment . El jurat ha valorat la seva trajectòria coherent, apostant per la diversitat, els productes de producció pròpia i ecològics, la prevenció del malbaratament alimentari i l’eliminació del plàstics en els seus establiments, gràcies a la feina conjunta amb Save the Med. Luis Gil de Sola, ha recollit el premi.

I, per últim, Miquel Mir, Conseller de Medi Ambient i Territori del Govern Balear ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ADMINISTRACIÓ al:  Consell Insular de Formentera per ser pioners en la política contra les bosses i els plàstics d’un sol ús, en a la xarxa de “Ciutats i pobles residu zero”, en campanyes d’educació menstrual lliure de residus, etc. I per implantar, amb l’impuls del Govern Balear, un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’envasos, que servirà de model per a la resta de les Illes Balears. Antoni Tur, Conseller de Medi Ambient del Consell Insular ha recollit el premi.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules de la Directora de Rezero, Rosa García, acompanyada pel Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Podeu trobar la llista dels candidats en aquest enllaç 

Fotografies de l’acte Maria Oliver: enllaç