fbpx
Societat Residu Zero
2024 / Consum

Rezero, sòcia de la Xarxa d’Economia Solidària

Rezero se suma a les més de 500 sòcies de la XES, l’entitat que promou un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris.

És un pas més que reforça l’aposta pel treball en xarxa que caracteritza Rezero.


Rezero té en el seu ADN la vocació de treballar en xarxa i ara ha fet un pas més en aquest sentit. A principi d’any ha passat a ser sòcia de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), l’associació que aglutina entitats i persones que defensen un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris. La XES funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.


L’economia solidària contempla una nova forma de produir, distribuir i consumir, i representa una alternativa viable i sostenible per satisfer les necessitats individuals i globals.


La vinculació de Rezero a la XES, doncs, és una decisió natural, en la mesura que l’horitzó residu zero i els valors de la Fundació estan plenament alineats amb els objectius de l’associació.

Primer Balanç Social de Rezero


Ser sòcia de la Xarxa d’Economia Solidària comporta haver de fer, cada any, el Balanç Social. Es tracta d’un instrument que permet mesurar l’impacte d’una entitat i rendir comptes socials, ambientals i de bon govern. El Balanç Social avalua sis grans característiques de les entitats: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional.


El 2023, com a pas previ a incorporar-se a l’associació, Rezero ja va fer el seu primer Balanç Social. Com no podia ser d’altra manera, els millors resultats s’han obtingut en sostenibilitat i ecologia, amb tots els paràmetres valorats assolits, i també destaca la valoració de l’equitat i la del compromís amb l’entorn.

Incorporació al Mercat Social


En ser sòcia de la Xarxa d’Economia Social, Rezero s’incorpora també al Mercat Social català. El Mercat Social és el circuit econòmic (producció, finançament, comercialització i consum) que permet satisfer necessitats sota els principis de l’economia social i solidària i que posa en el centre les persones en comptes de l’afany de lucre. La construcció de Mercat Social es basa en la potenciació dels intercanvis i fluxos econòmics entre organitzacions i persones consumidores de l’Economia social i solidària.

La incorporació a la XES, doncs, és una via per reforçar el treball en xarxa amb altres entitats que treballen per transformar el model socioeconòmic.

Febrer 2024