fbpx
Societat Residu Zero

La campanya ‘Salut de Plàstic’ rep el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona

La campanya Salut de Plàstic de Rezero que reivindica també la salut humana en la lluita contra el plàstic d’un sol ús, rep el reconeixement de ⁦l’Ajuntament de Barcelona.

Ha estat reconeguda com una de les Bones Idees per Canviar el Món de ⁦l’Ajuntament de Barcelona.

Moltes gràcies pel reconeixement i felicitats a totes les altres idees que impulsen un món més sostenible.

Des de Rezero, vam analitzar l’orina de 20 persones rellevants per comprovar la presència de plàstic al cos.

Rezero va recollir l’orina de 20 persones, entre les quals, hi ha la de l’actriu i presentadora Sílvia Abril, la del pintor reconegut internacionalment Miquel Barceló, la del meteoròleg i presentador Francesc Mauri, la de la il·lustradora Carme Solé, la de la reconeguda Doctora en medicina i cirurgia Elena Carreras i la del músic i presentador Halldór Már, entre d’altres.

Un cop recollides, Rezero les va enviar a analitzar a l’Institut Noruec de Salut Pública (www.fhi.no/es), laboratori per excel·lència a nivell internacional en la detecció d’aquest tipus de substàncies en mostres humanes. Els resultats van ser supervisats pel Doctor Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i salut Pública i coordinador del IMIM.

Poder consultar l’informe aquí.

En l’orina de persones participants s’han detectat fins a 21 substàncies derivades del plàstic d’un sol ús provinents de l’alimentació envasada (ftalats i fenols).


Una campanya que ens va permetre posar el focus i la necessitat de reduir els residus també en la necessitat de millorar la salut de les persones a partir d’una campanya de comunicació. Per això, Salut de Plàstic rep aquest reconeixement.