fbpx

Senat d’Espanya, ¡aquí tens la meva orina!

Actua amb nosaltres, ara que la Llei de Residus està a debat al Senat! Ajuda’ns a difondre el missatge!


Com ja vam demostrar en la campanya Salut de Plàstic, la nostra orina conté fins a 20 substàncies químiques fruit del contacte dels envasos plàstics amb els nostres aliments. La nova Llei estatal de residus és una oportunitat única per desplastificar l’alimentació.

Actualment, molts envasos d’ús alimentari tenen presència de substàncies tòxiques. Entre elles, algunes que preocupen singularment la comunitat científica, com és el cas d’aquelles que són capaces de causar alteracions hormonals (disruptores endocrines). Aquestes han estat associades a infinitat de possibles efectes negatius sobre la salut, com danys sobre el desenvolupament de l’aparell reproductor, alteracions en el neurodesenvolupament, malalties metabòliques o, entre d’altres, increment de risc d’alguns càncers lligats a les hormones.

Entre les substàncies disruptores endocrines més preocupants hi ha alguns bisfenols i ftalats, motiu pel qual és prioritari reduir la presència de tal mena de substàncies en materials en contacte amb aliments i, en particular, a partir de l’1 de gener de 2023, prohibir la utilització de ftalats i dels bisfenols A, S, F, B i AF en envasos.

Amb aquesta campanya pretenem interpel·lar de manera directa els grups polítics del Senat, amb un missatge clar, massiu i contundent, per aconseguir la prohibició definitiva d’aquestes substàncies tòxiques i preservar la salut de les persones.

Per aconseguir un impacte important, us convidem a participar, compartir i difondre.

Com?

senado-aqui-tienes-mi-orina

Campanya a xarxes socials

Publiqueu en les vostres xarxes una imatge amb la vostra orina o bé utilitzeu alguna de les imatges de la carpeta.
Utilitzeu el missatge de sota (o similar), interpel·lant de manera directa al Senat i als grups polítics, etiquetant #LeydeResiduos.
Convideu als vostres contactes a través de xarxes o directament en grups de xats.

Missatge

.@Senadoesp, ¡aquí tienes mi orina!

*Las sustancias tóxicas de los envases alimentarios nos están contaminando y lo sabéis.

Exigimos #LeydeResiduos sin sustancias #tóxicas YA!

*Exigimos #LeydeResiduos sin #toxicos en los envases alimentarios YA!

*#LeydeResiduos: Eliminad #toxicos en los envases alimentarios YA!

*Envases alimentarios sin sustancias #tóxicas YA → #LeydeResiduos


17 de març de 2022