fbpx

Suport tècnic de Rezero per a la subvenció de l’Agència de Residus

Si voleu avançar en la prevenció de residus, ara teniu una bona oportunitat per fer-ho. L’Agència de Residus de Catalunya obre una nova convocatòria de subvencions per a “Projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals”.

A Rezero coneixem bé la convocatòria i els projectes que s’hi poden presentar perquè tenim vint anys d’experiència en el sector. Som un equip professional multidisciplinar i proactiu que treballa amb compromís i passió per tal que sigueu un referent local en prevenció de residus.

Si voleu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres a través del correu electrònic laiac@rezero.cat.

El termini per presentar sol·licituds encara no la sabem.


Preparació de la subvenció o elaboració de pressupost de les accions de prevenció que es vulguin desenvolupar

Ens encarreguem dels procediments relacionats amb subvencions i ajuts. Proposta, preparació, redacció, pressupost i seguiment, per tal de simplificar la vostra gestió i avançar en iniciatives de prevenció i gestió de residus.


Elaboració del Pla local de prevenció de residus municipals

Us ajudem a elaborar el vostre Pla local de prevenció de residus municipals (PLP) o a actualitzar-lo si ja no és vigent. Desenvolupem plans pràctics i innovadors per a la reducció de residus, alineats amb les vostres metes específiques.

En l’elaboració del Pla, us assessorarem perquè establiu objectius de reducció ambiciosos però realistes. Treballarem amb vosaltres per definir les accions necessàries per assolir-los, adaptades a la realitat del vostre territori. També us aconsellarem sobre quines actuacions són les més adequades en el vostre cas per iniciar la implementació del pla i us acompanyarem durant tot el procés.

La nostra experiència
Redacció de més de 20 PLP, entre els quals el de la ciutat de Barcelona o Mataró i el de la comarca del Ripollès o Alt Urgell.


Actuacions de prevenció del malbaratament alimentari

Us ajudem a desenvolupar accions com ara:

Diagnosi dels focus de generació i pla executiu de prevenció del malbaratament

Campanyes de comunicació i sensibilització adreçades a la ciutadania, empreses de restauració, comerços, centres educatius, etc.

Creació de circuits d’aprofitament d’excedents de botigues i supermercats, escoles, residències o hospitals…

La nostra experiència

Impuls del Pont Alimentari, que facilita la creació de circuits d’aprofitament

Campanya de prevenció del malbaratament alimentari al sector de la restauració a Castellbisbal

Diagnosi i elaboració de propostes d’acció per a la reducció del malbaratament alimentari a Viladecans (a comerços, restaurants, escoles, mercats, residències i hospital).


Biblioteques de les coses

Creació de nous centres de reutilització i la seva posada en funcionament

Us ajudem en la creació i posada en funcionament d’una Biblioteca de les coses: La creació d’aquests innovadors espais de préstec d’objectes domèstics facilita un ús eficient de recursos, evita residus i crea comunitat. Per això cada vegada hi ha més municipis que aposten per tenir la seva biblioteca de les coses i confien en l’experiència de Rezero, impulsora de la primera del país.

La nostra experiència

Creació de la primera Biblioteca de les coses del país.

Acompanyament a ens locals i entitats per la creació de Biblioteques de les coses com Tiana, Santa Margarida i els Monjos o Cooperasec, entre d’altres.


­


Actuacions de foment de la reutilització d’objectes

Us ajudem a desenvolupar accions com ara:

Creació de sistemes i circuits de reutilització d’envasos pel lliurament d’aliments i begudes a mercats, comerços, restauració, etc.

Foment i implantació de bolquers reutilitzables a escoles bressol i famílies.

La nostra experiència

Impuls el Protocol per la reutilització als comerços

Creació de la certificació Comerç Verd, amb més de 850 establiments adherits.


­


JoCoco

Altres actuacions de prevenció de residus municipals

Us ajudem a desenvolupar accions com ara:

Campanyes de sensibilització a ciutadania sobre consum conscient.

Campanya de comunicació i foment dels productes reutilitzables adreçada a persones consumidores, comerços i restauració.

Redacció d’ordenances i clàusules de compra pública incorporant criteris de prevenció de residus.

La nostra experiència

Disseny de la campanya Jo Coco, distingida amb el Premi Europeu de Prevenció de Residus, i adaptada a municipis com Sant Pol de Mar, Corbera i Santa Perpètua de Mogoda

Creació del projecte Nou Període, que inclou, entre d’altres, actuacions d’educació menstrual, formació, sensibilització i comunicació


­